Kilder: Haspel tilbyr å trekke sitt kandidatur som CIA-sjef

Gina Haspels fortid som torturist har skapt debatt i USA. Foto: AP / NTB scanpix
Gina Haspels fortid som torturist har skapt debatt i USA. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Gina Haspel, som er nominert av president Donald Trump til å overta som CIA-sjef, tilbyr seg ifølge anonyme kilder å trekke kandidaturet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haspel tilbyr seg å trekke seg som følge av bekymringer for at debatten rundt det brutale avhørsprogrammet hun i sin tid ledet i CIA, kan skade både hennes og CIAs rykte. Det opplyser to høytstående embetsfolk i Trump-administrasjonen, på betingelse av anonymitet, overfor AP.

Saken ble først omtalt av The Washington Post søndag, og har siden blitt gjengitt i flere medier.

Støtte fra Det hvite hus

Det hvite hus svarer imidlertid at Haspel har presidentens fulle støtte.

– Hennes nominasjon vil ikke bli stanset av partiske kritikere, sier talsperson Raj Shah ved Det hvite hus, ifølge Fox News.

Han mener opplysningene kommer fra personer som sympatiserer med borgerrettighetsorganisasjonen ACLU, som har vært svært kritiske til avhørsprogrammet Haspel ledet.

Må møte i Senatet

Haspels utspill kom fredag da tjenestefolk i Det hvite hus innhentet ytterligere detaljer rundt Haspels rolle i CIAs brutale avhørsmetoder av mistenkte etter 11. september-angrepene. Metodene brukes ikke lenger, men informasjonsinnhentingen er et ledd i Det hvite hus' forberedelser til høringen i Senatet onsdag, der Haspel er ventet å bli grillet av senatorene.

Haspel er konstituert CIA-direktør etter at CIA-sjef Mike Pompeo ble utpekt til ny utenriksminister av president Donald Trump. Haspel har bakgrunn som CIA-agent og leder for CIAs hemmelige virksomhet. Hun har bemannet en rekke CIA-stasjoner verden rundt etter at hun ble ansatt i etterretningsorganet i 1985, og har forsvart sin deltakelse i tortur av fanger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden