Medier: McCain vil ikke ha Trump i begravelsen sin

McCain er republikaner, men har vært en markant motstander av president Trump og ønsker derfor at visepresident Mike Pence skal representere Det hvite hus i begravelsen hans.
McCain er republikaner, men har vært en markant motstander av president Trump og ønsker derfor at visepresident Mike Pence skal representere Det hvite hus i begravelsen hans. Foto: Tasos Katopodis / AFP / NTB scanpix

Senator John McCain (81) har gjort det klart at han ikke ønsker at USAs president Donald Trump skal delta i begravelsen hans. Det melder amerikanske medier. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at McCain er republikaner, har han vært en markant motstander av presidenten og ønsker derfor at visepresident Mike Pence skal representere Det hvite hus i begravelsen hans. Det opplyser kilder nær McCain til amerikanske medier.

McCain, som var Republikanernes presidentkandidat i 2008, fikk påvist svulst på hjernen juli i fjor. Han oppholder seg for tiden hjemme i Arizona hvor han er i ferd med å komme seg etter en operasjon.

Krigsveteranen støttet Trump som presidentkandidat helt fram til en måned før valget, da det kom fram at Trump hadde kommet med nedsettende uttalelser om kvinner. Da trakk han støtten og oppfordret partiet til å finne en annen konservativ republikaner som ville egne seg som president.

Les også: McCain diagnostisert med hjernesvulst

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden