Trump snakket med May om Iran-avtalen

President Donald Trump vil ta en avgjørelse om atomavtalen lørdag 12. mai. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix
President Donald Trump vil ta en avgjørelse om atomavtalen lørdag 12. mai. Foto: Carolyn Kaster / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump snakket med Storbritannias statsminister Theresa May om Iran-avtalen lørdag, en uke før avgjørelsen om USA skal trekke seg eller ikke. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I telefonmøtet med May understreket Trump at han er forpliktet til å sørge for at Iran aldri får atomvåpen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Lørdag 12. mai vil Trump avgjøre om USA trekker seg fra atomavtalen med Iran eller ikke, og om de vil gjeninnføre sanksjoner mot landet.

– Så mange av USAs og Storbritannias utenrikspolitiske utfordringer henger tett sammen, sier Storbritannias utenriksminister Boris Johnson og bruker Russland, Nord-Korea og Syria som eksempler.

Søndag reiser han til Washington i to dager for å møte USAs visepresident Mike Pence, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton og representanter for Kongressens utenrikskomiteer.

Storbritannia, Frankrike og Tyskland er alle enige om at avtalen er den beste måten å sikre at Iran ikke tilegner seg atomvåpen.

Trump og May diskuterte lørdag også situasjonen på Koreahalvøya i lys av den amerikanske presidentens kommende møte med den nordkoreanske lederen Kim Jong-un.