Navalnyj pågrepet under Putin-protest

Tilhengere av opposisjonspolitikeren Alexej Navalnyj (bildet) demonstrerte lørdag i flere russiske byer. Foto: AP / NTB scanpix
Tilhengere av opposisjonspolitikeren Alexej Navalnyj (bildet) demonstrerte lørdag i flere russiske byer. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj og over 1.000 av hans tilhengere er pågrepet under demonstrasjoner mot president Vladimir Putin i Moskva.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Navalnyj-tilhengere demonstrerte i en rekke russiske byer lørdag, i forbindelse med at Putin mandag blir innsatt for en ny seksårsperiode etter å ha sikret seg nærmere 77 prosent av stemmene under valget i mars.

Aleksej Navalnyj og hans tilhengere anklager Putin for å ha en autoritær lederstil, og et av slagordene de benytter er «Han er ikke vår tsar».

Les også: Nettsiden til russisk opposisjonsleder blokkert

Navalnyj ble selv nektet å stille som kandidat i presidentvalget på grunn av en tidligere dom for bedrageri.

Lørdag ble han pågrepet i Moskva under en demonstrasjon det ikke var søkt om tillatelse til.

Også i flere andre russiske byer var det demonstrasjoner, og ifølge den uavhengige gruppen OVD-Info er minst 1.350 demonstranter pågrepet, over 600 av dem i Moskva.

Også forrige gang Putin ble tatt i ed, i 2012, brøt det ut sammenstøt mellom politiet og demonstranter, og flere hundre mennesker ble pågrepet. Rundt 30 av dem ble i ettertid dømt til opptil 4 1/2 års fengsel.