Meny

«Skyggekrigen» tilspisses:

New York Times: – Amerikanske spesialstyrker til Jemen-konflikten

VIDEO: Dette er Jemen-konflikten.

Amerikanske spesialstyrker har i all hemmelighet bistått Saudi-Arabia i krigen mot sjiaopprørere i nabolandet Jemen siden desember, melder New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Krigen i Jemen

  • Republikk på Den arabiske halvøy, med anslagsvis 29 millioner innbyggere.
  • En USA-støttet regional koalisjon ledet av Saudi-Arabia gikk i mars 2015 til krig mot den lokale Houthi-bevegelsen, som tok kontroll over Jemens hovedstad Sana’a i september 2014.
  • Houthi-opprørerne støttes av Iran, USA-allierte Saudi-Arabias rival i regionen.
  • Saudi-Arabia søker å få president Abdu Rabbu Mansour Hadi gjeninnsatt.
  • Saudi-Arabia oppgir å ha gjennomført flere tusen flyangrep i Jemen. Alle parter i konflikten anklages av menneskerettighetsorganisasjoner for krigsforbrytelser.

(Kilder: NTB, AFP, FN)

Siden den brutale borgerkrigen i Jemen brøt ut i 2015 har det amerikanske militæret søkt å markere en viss avstand. En saudi-ledet koalisjon kjemper mot opprørsgrupper støttet av Iran.

New York Times avslører denne uken at en gruppe amerikanske spesialsoldater, Green Berets, i desember ankom Saudi-Arabias grense til Jemen.

Skjermdump fra Anssarullah Military Media Center, offentliggjort 11. april 2018, viser oppskytningen av et ballistisk missil fra ukjent sted i Jemen. Scanpix/AFP.
Skjermdump fra Anssarullah Military Media Center, offentliggjort 11. april 2018, viser oppskytningen av et ballistisk missil fra ukjent sted i Jemen. Scanpix/AFP.

– USA og Storbritannia har vært temmelig dypt involvert i denne krigen fra første stund. Det gir mening av USA ønsker å gi en av sine viktigste allierte i regionen støtte for å hindre rakettangrep over grensen, sier Jemen-analytikere Adam Baron ved tenketanken European Council on Foreign Relations til Vice News.

I 2015 begynte en koalisjon av arabiske land under Saudi-Arabias ledelse å bombe Houthiene i Jemen, som har svart med raketter.

I løpet av de første fire månedene i år avfyrte Houthiene over 30 missiler mot Saudi-Arabia, inkludert mot hovedstaden Riyadh drøye 900 km fra grensen. Dette tilsvarer samlet antall missiler i hele 2017.

Green Berets er en enhet i spesialstyrkene til den amerikanske hæren, og driver ikke-konvensjonell krigføring som sabotasje, overfall, rekognosering og anti-terror.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Green Berets fra den amerikanske hæren under spesialstyrke-øvelsen «Emerald Warrior» i Florida 22. april 2015. Arkiv/illustrasjonsfoto: U.S. Air Force/ Tech. Sgt. Joshua J. Garcia /Released
Green Berets fra den amerikanske hæren under spesialstyrke-øvelsen «Emerald Warrior» i Florida 22. april 2015. Arkiv/illustrasjonsfoto: U.S. Air Force/ Tech. Sgt. Joshua J. Garcia /Released

«Proxy-krig»?

Det oljerike kongedømmet Saudi-Arabia er en nær alliert av USA i regionen. Houthi-opprørerne i Jemen støttes av erkerivalen Iran, og konflikten betraktes av mange som en stedfortrederkrig mellom Saudi-Arabia og Iran.

USAs FN-ambassadør Nikki Haley ved siden av restene av det som skal ha vært en iransk rakett, skutt mot Saudi-Arabia fra Houthi-kontrollerte områder i Jemen. Washington 14. desember 2017. Scanpix/AP.
USAs FN-ambassadør Nikki Haley ved siden av restene av det som skal ha vært en iransk rakett, skutt mot Saudi-Arabia fra Houthi-kontrollerte områder i Jemen. Washington 14. desember 2017. Scanpix/AP.

Etter et rakettangrep mot slutten av 2017 var nær å ramme hovedstaden Riyadh, ba Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman om at USA nok en gang skulle sende soldater for å bistå i kampen mot Houthiene.

Få uker senere var de 12 spesialsoldater fra Green Berets på plass ved grensen, ifølge New York Times’ opplysninger.

Siden 2015 har Houthi-opprørerne beskutt saudiarabiske byer med over 100 ballistiske missiler og andre typer raketter. Angrepene har vært rettet mot befolkningssentra, internasjonale flyplasser, militære installasjoner og oljeinfrastruktur i Saudi-Arabia.

Spesialsoldatene som nylig kom på plass bistår ifølge New York Times’ kilder lokale styrker med å lokalisere og ødelegge ballistiske missiler og oppskytningsramper Houthi-opprørerne bruker.

Les også: Desperat situasjon i Jemen etter tre års krig

(Artikkelen fortsetter under kartet)

Anklager Iran

Amerikanske myndigheter har fordømt opprørerne, og anklager Iran for å støtte dem:

Et eksplosiv kamuflert som en stein, funnet i Jemen. Slike bomber, ofte plassert i veikanten, har likhetstrekk med dem den Iran-støttede Hizbollah-militsen i Libanon og opprørsgrupper i Syria og Irak benytter. Det kan være tegn på iransk innflytelse i produksjonen av disse våpnene, ifølge en rapport offentliggjort i mars 2018 av granskingsorganisasjonen Conflict Armament Research i sin rapport. Scanpix/AP/Tim Michetti/Conflict Armament Research.
Et eksplosiv kamuflert som en stein, funnet i Jemen. Slike bomber, ofte plassert i veikanten, har likhetstrekk med dem den Iran-støttede Hizbollah-militsen i Libanon og opprørsgrupper i Syria og Irak benytter. Det kan være tegn på iransk innflytelse i produksjonen av disse våpnene, ifølge en rapport offentliggjort i mars 2018 av granskingsorganisasjonen Conflict Armament Research i sin rapport. Scanpix/AP/Tim Michetti/Conflict Armament Research.

– Iran destabiliserer hele regionen, sa utenriksminister Mike Pompeo ved et besøk i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh søndag.

– Landet støtter stedfortreder-milits og terrorgrupper, og forsyner Houthi-opprørerne i Jemen med våpen, sa den nylig tiltrådte utenriksministeren.

I tillegg til truslene om å skrape atomavtalen fra 2015 har Trump-regjeringen lagt press på Iran som følge av borgerkrigen i Jemen. Spesialsoldater på bakken er likevel en eskalering av USAs «hemmelige kriger», satt i gang nærmest uten offentlig debatt i USA, skriver New York Times.

Iran medgir å støtte Houthiene politisk, men avviser at landet forsyner gruppen med våpen. Opprørsgruppen er ikke kjent for å operere utenfor Jemen, og er ikke klassifisert som terrorgruppe av amerikanske myndigheter.

Les også: Houthi-opprørerne arrangerte storstilt markering i Jemen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Røyk stiger over al-Qahira-slottet, som ble erobret av sjia-opprørere i 2015. En annen bygning i bakgrunnen eksploderer etter saudi-ledede flyangrep i byen Taiz i Jemen. Arkivfoto fra 21. mai 2015: Scanpix/AP.
Røyk stiger over al-Qahira-slottet, som ble erobret av sjia-opprørere i 2015. En annen bygning i bakgrunnen eksploderer etter saudi-ledede flyangrep i byen Taiz i Jemen. Arkivfoto fra 21. mai 2015: Scanpix/AP.

Røtter i «den arabiske våren»

Krisen i Jemen begynte da president Ali Abdullah Saleh ble kastet i 2012, under den såkalte «arabiske våren.» Han ble erstattet av visepresident Abed Rabbo Mansour Hadi, som raskt ble møtt av politisk motstand samt sjiamuslimske og ultrakonservative sunni-opprør. Sjiaopprørerne allierte seg med grupper lojale til Saleh, stormet hovedstaden Sana’a i 2014 og tok kontroll der tidlig i 2015, oppsummerer Newsweek. Gruppen kontrollerer også den strategisk viktige havnebyen Hodeida ved Rødehavet.

USAs ferske utenriksminister Mike Pompeo (t.v.) i møte med Saudi-Arabias utenriksminister Adel Al-Jubeir (t.h.) i Riyadh 29. april 2018. Scanpix/EPA.
USAs ferske utenriksminister Mike Pompeo (t.v.) i møte med Saudi-Arabias utenriksminister Adel Al-Jubeir (t.h.) i Riyadh 29. april 2018. Scanpix/EPA.

President Hadi var USAs viktigste partner mot terrorgrupper i Jemen, som «Al-Qaida på den arabiske halvøy».

Saudi-Arabia anklaget Houthi-opprørerne for å være iranske lakeier, og samlet en koalisjon av allierte arabiske land. Den USA-støttede regionale koalisjonen gikk i mars 2015 til krig mot Houthi-bevegelsen i Jemen, og startet flyangrep i et forsøk på å gjenopprette Hadis makt. Koalisjonen har hjulpet lokale allierte å gjenvinne noe territorium, men konflikten virker i dag fastlåst, skriver Newsweek.

Hadis forgjenger, president Saleh, ble skutt og drept i desember under uklare omstendigheter.

Les også: Forsker: – Økt fare for at atomavtalen med Iran går dukken

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Houthi-tilhengere i en markering mot de saudi-ledede militæraksjonene i Jemen, 5. april 2018. Scanpix/EPA.
Houthi-tilhengere i en markering mot de saudi-ledede militæraksjonene i Jemen, 5. april 2018. Scanpix/EPA.

Deler etterretning

Green Berets deltar i en øvelse på Special Purpose Insertion Extraction, der formålet er å kunne sette soldater raskt inn og hente dem ut igjen fra terreng der helikopter ikke kan lande. Arkiv/Illustrasjonsfoto 2013: U.S. Army photo by Spc. Steven Young/Released
Green Berets deltar i en øvelse på Special Purpose Insertion Extraction, der formålet er å kunne sette soldater raskt inn og hente dem ut igjen fra terreng der helikopter ikke kan lande. Arkiv/Illustrasjonsfoto 2013: U.S. Army photo by Spc. Steven Young/Released

Ifølge et halvt dusin tjenestemenn fra militæret, Trump-administrasjonen, og diplomater fra europeiske og arabiske land New York Times har snakket med, driver spesialsoldatene i dag opplæring av saudisoldater langs grensen. De samarbeider tett med amerikanske etterretningsanalytikere i byen Najran sør i Saudi-Arabia, for å lokalisere steder der rakettene skytes opp fra Jemen.

USA bruker også overvåkingsfly langs grensen for å spore Houthienes våpen og oppskytningsramper, ifølge kildene.

Disse opplysningene later til å stå i strid med tidligere uttalelser fra forsvarsdepartementet Pentagon, som har sagt at amerikansk militær bistand til Saudi-Arabias aksjoner i Jemen er begrenset til å tanke fly, bistå med logistikk og dele etterretning.

Det er foreløpig ingen ting som tyder på at de amerikanske spesialsoldatene har krysset grensen til Jemen som del av det hemmelige oppdraget, presiserer New York Times. Likevel er det å sende bakkestyrker en eskalering av den vestlige militære bistanden.

Les også: Saudi-Arabia hardt ut mot Iran på toppmøte

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ved åstedet for et flyangrep i Sana'a i Jemen, 20. april 2018. Scanpix/Reuters.
Ved åstedet for et flyangrep i Sana'a i Jemen, 20. april 2018. Scanpix/Reuters.

Humanitær katastrofe

Over 10.000 mennesker er drept i krigen siden den brøt ut, ifølge Verdens helseorganisasjon. Over 50.000 er såret, og sivile utgjør flertallet av ofrene. Over 3 millioner mennesker er drevet på flukt. FN og hjelpeorganisasjoner frykter også en massiv sultkatastrofe i Jemen. Over 22 millioner av landets 27 millioner innbyggere er avhengige av humanitær hjelp.

Omtrent i samme tidsrom som spesialsoldatene ankom ba president Trump sine allierte i Saudi-Arabia om å oppheve blokaden mot jemenittiske havner, for å sikre at forsyninger med basisvarer, medisiner og vann kunne nå frem til sivilbefolkningen, skriver The Independent.

Les også: Erna Solberg snakket med kongen av Saudi-Arabia

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UNDERERNÆRT: 25 år gamle Umm Mizrah med sønnen Mizrah på en vekt i sykehuset Al-Sadaqa i byen Aden sør i Jemen. Kvinnen, som er over 13 uker inne i et svangerskap, veide 38 kg. 17 måneder gamle Mizrah veide 5,8 kg, omkring halvparten av normal vekt for barn på hans alder. Scanpix/AP.
UNDERERNÆRT: 25 år gamle Umm Mizrah med sønnen Mizrah på en vekt i sykehuset Al-Sadaqa i byen Aden sør i Jemen. Kvinnen, som er over 13 uker inne i et svangerskap, veide 38 kg. 17 måneder gamle Mizrah veide 5,8 kg, omkring halvparten av normal vekt for barn på hans alder. Scanpix/AP.

Trump pleier båndene med Saudi-Arabia

Avisen beskriver spesialsoldatenes tilstedeværelse som eksempel på at samarbeidet mellom USA og Saudi-Arabia utvides under president Trump og kronprins Mohammed.

President Donald Trump har aktivt søkt å pleie båndene med Saudi-Arabia etter forgjengerens isfront. Trump betrakter landet som en viktig alliert mot Iran. Ved sitt besøk i Riyadh, en måned etter at han kom til makten, inngikk Trump en våpenavtale verdt 110 milliarder dollar med det autokratiske regimet.

Tidligere president Barack Obama kritiserte ofte Saudi-Arabia for sivile tap i bombeaksjoner mot Jemen, og stanset våpensalg til kongedømmet.

Les også: Saudiske medier: Over 50 opprørere drept i Jemen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Saudi-Arabias kong Salman overrekker landets høyeste sivile æresbevisning, Abdulaziz al-Sauds kjede, til Donald Trump i det kongelige palass i Riyadh under den amerikanske presidentens besøk 20. mai 2017. Scanpix/AP.
Saudi-Arabias kong Salman overrekker landets høyeste sivile æresbevisning, Abdulaziz al-Sauds kjede, til Donald Trump i det kongelige palass i Riyadh under den amerikanske presidentens besøk 20. mai 2017. Scanpix/AP.

Utvidet krigen mot al-Qaida

Pentagon har tidligere gjennomført en rekke flyangrep og bakkeangrep mot jihadistgrupper i Jemen, som lokale avdelinger av ekstremistgruppene IS og al-Qaida, men har hittil søkt å unngå å bli for dypt involvert i borgerkrigen. Jemen var i flere år kjent som base for «al-Qaida på den arabiske halvøy».

I fjor intensiverte Trump kampen mot terrorgrupper, og USA gjennomførte mer enn 130 luftangrep i Jemen, de fleste mot al-Qaida-militante, ti av dem mot IS-krigere. Til sammenligning gjennomførte USA 38 slike angrep i 2016.

Ifølge en rapport fra Nation Institute i 2017 var amerikanske spesialstyrker til stede i 138 av verdens 194 land.

Øvrige kilder: NTB

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:08 Enighet om ny, rød, regjering i Danmark01:30 Brasils høyesterett løslater ikke Lula01:22 17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31 Ikke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22 Hver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32 Kvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31 Slik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26 Den europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20 Tidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17 Løfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16 Real Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13 Fansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09 Nederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41 Migrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23 Everton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53 «Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44 Palestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38 Bollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42 Høyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06 Nederlandske Groningen hjemsøkt av utallige jordskjelv - gassfelt får skylden20:01 To skutt utenfor København20:00 Far dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37 Sjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21 Stoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12 Huawa (24) er en av hjelpearbeiderne som ble drept i 201819:07 Overtar Melanias talsperson18:49 Gjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48 Khashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28 Person funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06 Nkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48 Trump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31 Høydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14 IS-topp skal være tatt i Jemen17:13 54-åring døde etter flystyrt i Mandal16:34 USA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge16:23 Forsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12 Amerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05 Johnson fortsatt taus om husbråk16:02 Norges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53 Trond Mohn tapte milliarder på valuta15:02 Gulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47 58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40 Tollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49 Lampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48 FIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31 Dommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12 Carlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11 74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49 «Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46 Dømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40 – Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15 Her endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07 Fansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04 Trekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37 Myanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23 MDG oppsummerer det politiske halvåret11:10 54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46 – Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32 En av tre eldre bor alene10:31 Oljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22 – Jeg er bare glad for at jeg er her09:55 Ett av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55 Dommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42 Pensjonister har billioner av kroner til gode09:32 Uenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22 Norge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57 Kvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37 Partigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22 Aldri før har så få unge jenter fått barn08:20 Derfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14 Iran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00 EU går til børskrig mot Sveits07:01 Holund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52 To menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36 Norges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24 Rekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24 Harry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:37 Romfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30 Stoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30 Folk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08 Jernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00 Forskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30 Ludvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25 Ap-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18 Amerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15 Mann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02 Mer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00 Russland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25 Kraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06 Kan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29 Frp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48 Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38 Sudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31 Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10 Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40 Georgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40 Irans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37 Ny nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»
Siste nytt
02:08VerdenEnighet om ny, rød, regjering i Danmark01:30VerdenBrasils høyesterett løslater ikke Lula01:22Norge17-åring voldtok søsterens 12 år gamle venninne00:31NorgeIkke noe kriminelt bak dødsfall i Bergen00:22NorgeHver sjette uttransportering i fjor avbrutt23:32NorgeKvinne slått og ranet i Sandnes - to pågrepet23:31SportSlik spilles kvartfinalene i fotball-VM23:26SportDen europeiske dominansen fortsetter i VM: Italia komfortabelt videre23:20NorgeTidsfri Sommarøy var PR-stunt fra Innovasjon Norge23:17VerdenLøfter om nesten 1 milliard kroner til palestinerne23:16SportReal Madrid bekrefter kvinnesatsing23:13VerdenFansen samles og markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager23:09SportNederland til VM-kvartfinale etter straffedrama22:41PolitikkMigrantbarn flyttet fra forferdelige forhold på mottak i Texas22:23SportEverton betalte 238 millioner for Barcelona-spiller21:53Verden«Episk bilde»: Kjempeedderkopp spiser pygmépungrotte i Australia21:44PolitikkPalestinerne trekker på skuldrene av Kushner og Trump21:38NæringslivBollestad møter svinenæringen etter Brennpunkt-dokumentar20:42PolitikkHøyre nesten halvert i Bergen siden mars20:06VerdenNederlandske Groningen hjemsøkt av utallige jordskjelv - gassfelt får skylden20:01VerdenTo skutt utenfor København20:00NorgeFar dømt for trusler, vold og tvangsmating av barn19:37SportSjakkpresidenten: – Dette er krevende19:21PolitikkStoltenberg: – Norge bør gjøre mer19:12VerdenHuawa (24) er en av hjelpearbeiderne som ble drept i 201819:07VerdenOvertar Melanias talsperson18:49ForbrukerGjensidige anker flomskadekrav til Høyesterett18:48VerdenKhashoggis forlovede ber FN følge opp gransking18:28NorgePerson funnet død i Bergen – politiet etterforsker saken18:06TeknologiNkom: – Bredbåndsleverandører informerer for dårlig om netthastighet17:48PolitikkTrump om Iran: – Makt og styrke er det eneste de forstår17:31NorgeHøydebasseng på Askøy tømt og inspisert17:14VerdenIS-topp skal være tatt i Jemen17:13Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal16:34VerdenUSA om krisen i Golfen: – Vi samarbeider med Norge16:23NorgeForsvinningsgåten: Politiet varsler ny informasjon om Anne-Elisabeth16:12NæringslivAmerikansk gigant kjøper norske Nabobil16:05PolitikkJohnson fortsatt taus om husbråk16:02SportNorges analytikere om VM-kvartfinalen: – Dette blir jevnt!15:53Børs og finansTrond Mohn tapte milliarder på valuta15:02SportGulbrandsen skrev under for tyrkisk toppklubb14:47Norge58-åring dømt for 15 år gammel voldtekt14:40NorgeTollere fant 164 kilo hasj – årets største tollbeslag i Hedmark13:49SportLampard får tillatelse til forhandle om Chelsea-jobben13:48SportFIFA innkaller til ekstraordinært møte om VAR13:31PengerDommen som kan gi konsekvenser for resten av landet13:12SportCarlsen betaler lisensen for medlemmer i ny sjakklubb13:11Norge74-åring tiltalt for voldtekt av barnebarn12:49Kultur«Norgesglasset» på NRK P1 legges ned12:46VerdenDømt for å ikke ha fjernet rasisme fra Facebook-gruppe12:40Verden– Trump pønsker på å trekke USA fra forsvarsavtale fra andre verdenskrig12:15MotorHer endte ferden for den gjeldstyngede direktøren12:07KulturFansen markerer Michael Jackson tross overgrepsanklager12:04VerdenTrekker på skuldrene av USAs fredsplan11:37VerdenMyanmar har kuttet internett for over 1 million mennesker11:23PolitikkMDG oppsummerer det politiske halvåret11:10Norge54-åring døde etter flystyrt i Mandal10:46Reise– Ser ut til at folk satser på en reprise av fjorårets supersommer10:32Helse og livsstilEn av tre eldre bor alene10:31PengerOljefondet tar våpenprodusent inn i varmen igjen10:22Norge– Jeg er bare glad for at jeg er her09:55Helse og livsstilEtt av fem barn blir slått, kløpet eller lugget i oppveksten09:55NorgeDommer får kritikk for å ha hjulpet venn i arvesak09:42PengerPensjonister har billioner av kroner til gode09:32Helse og livsstilUenighet om diagnosen «shaken baby syndrome»09:22SportNorge skreddersyr oppkjøringen til VM-kvartfinalen08:57VerdenKvinne og tre barn funnet døde ved USAs grense08:37PolitikkPartigruppene på Stortinget har millioner i reserve08:22Helse og livsstilAldri før har så få unge jenter fått barn08:20SportDerfor tapte Sverige OL-avstemningen08:14VerdenIran: Nye amerikanske sanksjoner lukker døra for diplomati08:00PengerEU går til børskrig mot Sveits07:01SportHolund hemmeligholdt VM-planen før femmilsgullet06:52NorgeTo menn pågrepet etter melding om skudd i leilighet i Lyngdal06:36SportNorges VM-lag med psykologisk spisskompetanse06:24NorgeRekordtall: Mer enn 8.048 hjemløse kjæledyr i fjor06:24KulturHarry og Meghan pusset opp for 25 millioner05:50NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:37VerdenRomfarere landet på jorden etter et halvt år vekk fra jorden05:30VerdenStoltenberg advarer mot å trekke NATO inn i diskusjonene om Iran05:30PengerFolk flest rammes hardt av Irans økonomiske krise05:08PengerJernbanedirektoratet har ikke oppdatert informasjon slik de skal05:00VerdenForskere: – Ville ikke fått ekstremsommeren i fjor uten global oppvarming04:30NorgeLudvigsens forsvarere ber om full frifinnelse04:25PolitikkAp-representant mener Stortinget må løse saken til Birgittes Tengs' fetter04:18VerdenAmerikanske superrike ber politikere øke formuesskatten04:15NorgeMann i 20-årene omkom i MC-ulykke ved Larvik03:02NorgeMer enn 15.000 har signert kampanje for overvåking av grisefjøs og slakterier03:00PolitikkRussland fikk stemmeretten tilbake i Europarådet02:25ReiseKraftig økning i dødsfall etter denguefeber i Brasil02:06PolitikkKan ende med utredning i stedet for krav om EØS-slutt01:29PolitikkFrp-topper ville ha støttet USA i en krig mot Iran00:48VerdenSikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta23:38VerdenSudans militærjunta avviser veikart om maktdeling23:31SportSverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM23:10SportStraffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM22:40VerdenGeorgias regjering innfrir krav om valgreform – demonstrasjonene fortsetter22:40VerdenIrans FN-ambassadør avviser dialog med USA22:37NorgeNy nødknapp skal hjelpe havets «myke trafikanter»
Populært