MH370-funn identifisert som skipsvrak fra 1800-tallet

<p>Illustrasjonsfoto</p>
Illustrasjonsfoto

Vrakrester som ble funnet under letingen etter det savnede MH370-flyet i Sørishavet, ble torsdag identifisert som restene etter to handelsbåter fra 1800-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to båtene antas å ha fraktet kull, og hadde trolig et mannskap på opptil 30 personer hver.

– Begge vrakene har vist seg å være seilbåter som ble brukt av kremmere på 1800-tallet. Det ene var av tre, og det andre var av jern, og begge hadde fraktet kull, opplyser Det vestaustralske museum, som har analysert vrakrestene.

Foreløpig er det uklart nøyaktig hvilke skip de var, men skipet av tre kan ha vært båten W. Gordon, som forsvant mens den reiste fra Glasgow i Skottland til Adelaide i 1876, eller Magdala, som dro fra Penarth i Wales til Ternate i Indonesia.

– Jernskipet kan være Kooringa (1894), Lake Ontario (1897) eller West Ridge (1883). Sistnevnte matcher best med bevisene vi har funnet, sier museets direktør for maritim arkeologi, Ross Anderson.

Vrakrestene ble funnet under letingen etter Malaysia Airlines-flyet MH370, som forsvant i mars 2014 med 239 mennesker om bord. Flyet var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing.

Søket har blitt avsluttet flere ganger uten at flyvraket er funnet, men ble i januar gjenopptatt i et område som ligger nord for den opprinnelige sonen der man har søkt etter vraket tidligere.

Aktuelt: Norsk spesialfartøy gjør nytt forsøk på å finne MH370

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden