Starbucks i USA holder stengt for å sende ansatte på antirasisme-kurs

Demonstranter tok seg inn i den aktuelle Starbucks-kafeen etter at en video av hendelsen ble publisert på nettet. Foto: Mark Bryant / The Philadelphia Inquirer via AP / NTB scanpix
Demonstranter tok seg inn i den aktuelle Starbucks-kafeen etter at en video av hendelsen ble publisert på nettet. Foto: Mark Bryant / The Philadelphia Inquirer via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De to svarte mennene som ble anholdt på Starbucks i Philadelphia har inngått forlik med kaffegiganten. Nå må alle ansatte ved kjeden i USA på antirasisme-kurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 175.000 ansatte skal på kurs 29. mai, og da vil alle Starbucks-kafeer i hele USA være stengt, sier selskapets toppsjef Kevin Johnson. Han reiste denne uken til Philadelphia for å personlig si unnskyld til de to mennene.

Utover dette er innholdet i forliket ukjent.

Starbucks beskyldes for rasisme etter at de to mennene ble anholdt av politiet, som ble tilkalt av en Starbucks-ansatt, da de oppholdt seg i kafeen uten å kjøpe noe. De to ble lagt i jern og tatt med utenfor. På dette tidspunktet ankom eiendomsutvikleren Andrew Yaffe og fortalte politifolkene at de to mennene var på kafeen for å møte ham.

Også byen Philadelphia har inngått et forlik med de to mennene for å unngå søksmål. Byen må i tillegg til å betale en symbolsk sum på en dollar til hver av mennene gi 200.000 dollar til et program for unge entreprenører.

– Denne episoden har voldt byen vår mye vondt. Men i stedet for å bruke tid, penger og ressurser på å en juridisk prosess har Rashon Nelson og Donte Robinson invitert til dialog, slik at noe godt kunne komme ut av dette, sier ordfører Jim Kenney.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden