Den dominikanske republikk bryter med Taiwan og vender seg til Kina

Kinas visepresident Wang Qishan (t.h.) i et møte med utenriksminister Miguel Vargas fra den dominikanske republikken i Beijing. Foto: Minoru Iwasaki / Kyodo News via AP / NTB scanpix
Kinas visepresident Wang Qishan (t.h.) i et møte med utenriksminister Miguel Vargas fra den dominikanske republikken i Beijing. Foto: Minoru Iwasaki / Kyodo News via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den dominikanske republikk og Kina har kunngjort at de etablerer diplomatiske bånd etter at det karibiske landet ble det siste som bryter båndene med Taiwan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed har Taiwan diplomatiske bånd med kun 19 av verdens land.

Taiwanske myndigheter reagerer sterkt på avgjørelsen som betyr at øya blir stadig mer isolert, samtidig som Kinas politiske og økonomiske innflytelse øker.

I en uttalelse fra Den dominikanske republikk heter det at avgjørelsen vil være «usedvanlig positiv for framtiden til vårt land».

– Den dominikanske republikk anerkjenner at det finnes bare ett Kina i verden, og Taiwan er en uavhendelig del av kinesisk territorium, heter det videre.

Kina regner Taiwan som del av sitt territorium, og øya er ikke godkjent som eget land av FN. Taiwan ble i praksis atskilt fra Kina i 1949 under den kinesiske borgerkrigen.