Latinamerikanske migranter trosser Trump – søker asyl i USA

Demonstranter i San Diego i USA går migrantene i møte for å ønske dem velkommen. Foto: Chris Carlson / AP / NTB scanpix
Demonstranter i San Diego i USA går migrantene i møte for å ønske dem velkommen. Foto: Chris Carlson / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Om lag 200 latinamerikanere som nådde grensen til USA mandag, har begynt å søke asyl på tross av president Donald Trumps advarsler. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag uttalte amerikanske myndigheter at de ikke har kapasitet til å ta dem imot, men tirsdag begynte de første likevel å søke asyl ved grenseovergangen ved San Diego.

– Migrant-karavanen som trenger seg på grensen vår, viser hvor svakt og ineffektivt det amerikanske migrasjonslovverket er, tvitret Trump mandag kveld. Presidenten har både truet Honduras med bistandskutt og kritisert Mexico for å ha latt migrantene fra Mellom-Amerika gå gjennom landet.

Hvert år de siste fem årene har karavaner med migranter ved påsketider dratt fra Honduras med kurs for USA, og Trump-administrasjonen har overvåket følget med misnøye siden mars.

– Karavanen er et bevisst forsøk på å undergrave lovene våre og overvelde systemet vårt, har justisminister Jeff Sessions tidligere uttalt.

Det er tidligere blitt opplyst om at mottaket ved grensen kan huse om lag 300 mennesker i en kortere periode.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden