Abbas ber om at palestinske barn holdes unna Gaza-grensa

Tusenvis av palestinere på Gazastripen demonstrerer hver fredag nær grensa til Israel, der mange møtes av skarpe skudd fra israelske soldater. Foto: AP / NTB scanpix
Tusenvis av palestinere på Gazastripen demonstrerer hver fredag nær grensa til Israel, der mange møtes av skarpe skudd fra israelske soldater. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

President Mahmoud Abbas ber palestinerne på Gazastripen holde barn og unge unna grensa mot Israel, der de risikerer å bli skutt av israelske skarpskyttere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

48 palestinere er drept og hundrevis er såret siden 30. mars, under ukentlige demonstrasjoner mot israelsk okkupasjon.

– Hold de unge mennene borte fra grensa, få barna bort, vi ønsker ikke å ende opp som et folk av handikappede, sa Abbas i en tale i Ramallah mandag.

Titusenvis av ubevæpnede palestinere har de siste fredagene demonstrert på Gazastripen, nær grensa til Israel. Israelske soldater stasjonert langs grensa har skutt med skarpt mot dem, og de fleste ofrene er truffet på flere hundre meters hold. Mange av dem har vært mindreårige.

Palestinernes 83 år gamle president understreket i talen til Det palestinske nasjonalrådet, som er PLOs øverste organ, at han støtter fredelige demonstrasjoner.

Personvernpolicy