Seksåring død i India etter å ha blitt voldtatt

Flere voldtekter og drap på jenter i India har ført til store protester. Her fra en demonstrasjon i Ahmadabad 16. april etter at ei åtte år gammel jente ble voldtatt og drept i den indiske delen av Kashmir og ei tenåringsjente ble bortført og voldtatt i delstaten Uttar Pradesh.
Flere voldtekter og drap på jenter i India har ført til store protester. Her fra en demonstrasjon i Ahmadabad 16. april etter at ei åtte år gammel jente ble voldtatt og drept i den indiske delen av Kashmir og ei tenåringsjente ble bortført og voldtatt i delstaten Uttar Pradesh. Foto: Ajit Solanki / AP

Ei seks år gammel jente som ble voldtatt og kvalt i den indiske delstaten Odisha, er død etter at hun har kjempet for livet i en uke, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta ble funnet bevisstløs på en skole 21. april. Hun hadde hodeskader og kvelemerker på halsen. En mistenkt 23-åring er pågrepet, ifølge politiet.

Jenta ble først brakt til et lokalt helsesenter, deretter til et sykehus i byen Cuttack, der hun døde søndag.

– Jenta fikk hjertestans. Et team med flere spesialister behandlet henne. Hun har vært i dyp koma siden lørdag, opplyser Shyama Kanungo ved sykehuset.

Jentas søster har krevd en rask rettsprosess og dødsdom mot mannen.

India har nylig vedtatt strengere strafferammer for seksuelle overgrep mot barn, deriblant dødsstraff for dem som blir kjent skyldige i å ha voldtatt jenter under tolv år.

Aktuelt:

Indisk guru dømt til livstid for voldtekt av tenåring

Åtte måneder gammel jente voldtatt i India

India har 21 millioner «uønskede» jenter

Personvernpolicy