Venezuelas kriserammede økonomi blir tilført kryptovaluta-milliard

Venezuelas president Nicolás Maduro. Foto: AP / NTB scanpix.
Venezuelas president Nicolás Maduro. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venezuelas regjering vil sprøyte 1 milliard dollar, som er skaffet gjennom salg av landets nye kryptovaluta, inn i landets kriserammede økonomi. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den venezuelanske kryptovalutaen petro ble lansert i februar. Landets president Nicolás Maduro sa i en tale sent torsdag lokal tid at salg av denne siden da har tilført statskassa til sammen 3,3 milliarder dollar.

Videre sa han at 1,7 milliarder dollar vil bli satt av til import av mat, medisin og industrielle varer. Av de resterende 1,6 milliardene vil 1 milliard bli overført til Venezuelas sentralbank.

Målet er ifølge Maduro å gi et løft til landets internasjonale reserver og utenlandske valutareserver, og for å hindre framveksten av en omfattende svartebørs for dollar.

Til tross for at Venezuela har de største oljereservene i verden, har landet blitt rammet av en omfattende økonomisk krise. Landet er et av verdens mest oljeavhengige, og at oljeprisen har sunket drastisk siden 2013, har rammet hardt.

I tillegg har sanksjoner fra USA gitt den venezuelanske økonomien et kraftig slag.

Forrige uke uttalte Det internasjonale pengefondet (IMF) at Venezuelas økonomiske kollaps er en av de verste i moderne historie, med massiv hyperinflasjon som trolig vil øke til 13.000 prosent i år.