Nikki Haley ut mot FN-land som ikke stemmer med USA

USAs FN-ambassadør Nikki Haley har flere ganger gått hardt ut mot medlemsland som ikke støtter USAs resolusjonsforslag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix
USAs FN-ambassadør Nikki Haley har flere ganger gått hardt ut mot medlemsland som ikke støtter USAs resolusjonsforslag. Foto: Mary Altaffer / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA opplevde en nedgang på 10 prosent i støtten fra medlemsland i FN i fjor. Ikke akseptabelt, sier USAs FN-ambassadør Nikki Haley.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor stemte de 193 medlemslandene i FNs hovedforsamling i tråd med USA i 31 prosent av tilfellene, ifølge en årlig rapport. Den viser til 93 resolusjonsforslag lagt fram i 2017.

Det er en nedgang på 10 prosent sammenlignet med året før, men historisk sett nært gjennomsnittet.

– Dette er ikke en akseptabel gjengjeldelse av vår investering, sier Haley. Hun mener resultatet ikke reflekterer «sjenerøsiteten» USA viser ved å stå for 22 prosent av FN-budsjettet.

– President Donald Trump ønsker å forsikre seg om at våre midler til utlandet – de mest sjenerøse i verden – vil alltid tjene amerikanske interesser. Vi ser fram til å hjelpe ham for å sørge for at det amerikanske folket ikke lenger blir utnyttet.

Haley har flere ganger truet med at USA vil svare dem som ikke støtter landet i FN.

Personvernpolicy