Gruppe: 63 drept i demonstrasjonene i Nicaragua

Folk er samlet i en minnestund for dem som omkom som følge av sammenstøt mellom politi og demonstranter i Nicaragua i forrige uke. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
Folk er samlet i en minnestund for dem som omkom som følge av sammenstøt mellom politi og demonstranter i Nicaragua i forrige uke. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

63 mennesker ble drept i de voldsomme protestene i Nicaragua i forrige uke, ifølge en menneskerettighetsgruppe i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den ikke-statlige gruppen Den permanente komité for menneskerettigheter er ytterlige 15 mennesker savnet. Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold.

– Det som fant sted er en massakre, sier gruppens leder Marcos Carmona.

Demonstrasjonene i forrige uke omtales som de største siden Daniel Ortega ble president for elleve år siden, og ble utløst av misnøye med regjeringens forslag om pensjonsreformer som ville føre til kutt i pensjon og trygd.

Søndag trakk Ortega tilbake forslaget om reform, åpenbart i et forsøk på å roe gemyttene.

I etterkant ble det meldt om 27 bekreftede dødsfall i sammenstøtene mellom politi og demonstranter. Ifølge myndighetene var antallet 12.

Personvernpolicy