Macron tror Trump trekker seg fra Iran-avtalen

Frankrikes president Emmanuel Macron under en pressekonferanse i Washington tirsdag. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix
Frankrikes president Emmanuel Macron under en pressekonferanse i Washington tirsdag. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrikes president Emmanuel Macron tror president Donald Trump vil trekke USA ut av atomavtalen med Iran, ifølge Reuters.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Macron sier han antar at Trump velger å bryte med avtalen basert på presidentens tidligere uttalelser, men vektlegger at han ikke vet dette med sikkerhet, skriver Reuters.

– Jeg vet ikke hva den amerikanske beslutningen blir, men den rasjonelle analysen av Trumps tidligere uttalelser fører meg ikke til å tro at Trump vil gjøre alt han kan for å bli, sa Macron under en pressekonferanse.

Trump har truet med å trekke USA fra avtalen og gjeninnføre sanksjoner mot Iran fra 12. mai.

Macron, som er på statsbesøk i USA, har prøvd å overtale presidenten til ikke å gjøre nettopp dette. Tirsdag antydet Macron at Frankrike vil møte Trump på halvveien og heller innføre en ny avtale som et supplement til den nåværende atomavtalen.

Ifølge The Australian Financial Review sa Macron til journalister i Washington at han tror Trump trekker seg ut på grunn av nasjonale anliggender.