Gammel seriedrapssak i USA kan være løst

Politiet i Sacramento i California har pågrepet en 72 år gammel mann som er siktet for å stå bak en rekke drap og voldtekter i delstaten på 70- og 80-tallet. Bildet er fra en pressekonferanse politiet hadde i 2016 der det ble vist fram tegninger av gjerningsmannen. Foto: AP / NTB scanpix
Politiet i Sacramento i California har pågrepet en 72 år gammel mann som er siktet for å stå bak en rekke drap og voldtekter i delstaten på 70- og 80-tallet. Bildet er fra en pressekonferanse politiet hadde i 2016 der det ble vist fram tegninger av gjerningsmannen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av USAs mest kjente drapsgåter kan være løst etter at en 72 år gammel mann er pågrepet og siket for en rekke drap og voldtekter begått på 1970- og 80-tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den såkalte «Golden State Killer» herjet California i årene 1976 og 1986. Han sto trolig bak minst tolv drap og 45 voldtekter, ifølge FBI.

Onsdag ble det kjent at Joseph James DeAngelo (72) er pågrepet i Sacramento og siktet for to av drapene. Ifølge lokale medier har DeAngelo tidligere vært politimann.

Politiet har varslet en pressekonferanse i løpet av onsdag kveld. Ifølge lokale medier vil det komme en kunngjøring om et banebrytende gjennombrudd i saken.

Les også: – Livet er ikke slutt i alderdommen