De fleste av de drepte i Toronto var kvinner

En kvinne sitter på huk foran plakater og blomster til minne for ofrene for bilangrepet i Toronto i Canada mandag. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
En kvinne sitter på huk foran plakater og blomster til minne for ofrene for bilangrepet i Toronto i Canada mandag. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 80 år gammel bestemor er blant dem som ble drept i bilangrepet i Toronto. De fleste av de ti drepte er kvinner, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

25 år gamle Alek Minassian var ikke en kjenning av politiet før han pløyde inn i en folkemengde i den canadiske byen mandag. Politiet mener angrepet utvilsomt var en bevisst handling.

Flesteparten av de drepte er kvinner mellom 20 og 80 år, sier politiet, som ikke har oppgitt noe tall. Ytterligere 14 ble skadd.

Identifiserer ofrene

Et av ofrene var bestemoren Dorothy Sewell. Sewells barnebarn skriver på Facebook at hun var nesten like glad i sport som sin egen familie og at «nå måtte han fortelle kona og barna sine at de aldri ville få se oldemor igjen».

Les også: Ti bekreftet døde etter påkjørsel i Toronto

Det første offeret som ble identifisert, var Anne Marie D'Amico. Hun jobbet for investeringsfirmaet Invesco og drev hjelpearbeid i Den dominikanske republikk.

En kvinnelig student ved Seneca College, hvor Minassian selv studerte, døde også i bilangrepet. Hun er ikke identifisert. Et annet offer var Munair Najjar fra Jordan. Han var i Canada for å besøke familien sin. Også to sørkoreanere ble drept, ifølge en tjenestemann i canadisk UD.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uklart motiv

Det er uklart hvilket motiv Minassian hadde for plutselig å styre varebilen inn i menneskemengden på et fortau fullt av fotgjengere i Toronto mandag ettermiddag. Ifølge politiet er det ikke funnet en kobling til terror eller at angrepet.

Amatørvideo fanget øyeblikket Minassian ble pågrepet av politiet, etter at han ba dem om å skyte ham:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge sjefetterforsker Graham Gibson delte Minassian flere «kryptiske» meldinger på Facebook kun minutter før han satte seg i bilen. I ett av innleggene hyllet han 22 år gamle Elliot Rodger som drepte seks mennesker og til slutt seg selv California i 2014.

Les også: Politiet roser betjent som pågrep Toronto-mistenkt

Einstøing

Minassian bodde sammen med faren i Toronto-forstaden Richmond Hill og har vært student ved Seneca College.

Medstudenter beskriver ham som en sosialt mistilpasset einstøing.

I 2009 uttalte Minassians mor til en lokal avis at sønnen led av Aspergers syndrom, en type autisme, da hun protesterte mot kutt i støtten for mentale helseplager.

Tirsdag ble Minassian siktet for ti overlagte drap og tretten drapsforsøk.