– Jeg skulle ønske jeg hadde den ordentlige foten min

Tre år etter et kraftig jordskjelv rammet Nepal, må mange barn fremdeles gå på midlertidige skoler langt hjemmefra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25. april er det tre år siden jordskjelvet i Nepal. Rundt 9.000 mennesker døde i naturkatastrofen og 22.000 ble skadet. 700.000 hus ble ødelagt, og tre år senere er det kun 20 prosent av disse som er bygd opp igjen. 3.200 skoler er gjenoppbygd, men mange barn må fremdeles gå på midlertidige skoler, ifølge Plan Norge.

Nirmala (9) og Khendo (11) ble skadet under jordskjelvet for tre år siden, og begge måtte amputere hver sin fot. Funksjonsnedsettelsen gjør at jentene må gå på en skole i hovedstaden, fordi skolen der er bedre tilrettelagt for dem. Det betyr at de må bo på internat, langt hjemmefra.

– Noen ganger savner jeg mamma og pappa. Jeg drar hjem til foreldrene mine når det er ferie. Jeg hadde det veldig bra før jordskjelvet. Jeg har et normalt liv nå, men jeg er ikke like glad, forteller Khendo.

– Jeg skulle ønske jeg hadde den ordentlige foten min, men selv om jeg har protese kan jeg gjøre alt. Jeg har lyst til å bli lege når jeg er ferdig med skolen, forteller Nirmala.

Se video øverst i saken

Les også:

Fire sjeldne tigere døde på én måned i Nepal

Mount Everest skal måles på nytt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært