Politiet roser betjent som pågrep Toronto-mistenkt

Artikkelen fortsetter under annonsen

En politibetjent får ros av kolleger for ikke å drepe mannen som er mistenkt for påkjørselen i Toronto mandag. Den mistenkte mannen ba politiet drepe ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alek Minassian stakk av fra stedet etter å ha kjørt den leide, hvite varebilen inn i en folkemengde, men ble kort tid etter innhentet av politiet.

25-åringen viftet da med en pistollignende gjenstand og ropte «drep meg» til politifolkene, noe som ble fanget opp av kameraene.

Opptak viser videre hvordan Minassian flere ganger siktet med gjenstanden mot en av politimennene, roper at han har en pistol og ber om å bli skutt.

Polititjenestemannens svar var «jeg bryr meg ikke, legg deg ned».

Les også: Ti bekreftet døde etter påkjørsel i Toronto

– Ville begå selvmord

– Det er helt tydelig at den mistenkte forsøkte å bli skutt. Han ville begå selvmord via betjenten, sier den pensjonerte politibetjenten Gary Clement til Reuters.

Clement roser politimannens håndtering av situasjonen, og det samme gjør Torontos politisjef Mark Saunders.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er opplært til å bruke så lite makt som mulig, sier Saunders.

Med overlegg

Ifølge canadiske medier har Minassian bodd i Toronto-forstaden Richmond Hill og vært student ved Seneca College.

En av medstudentene, 25 år gamle Joseph Pham, beskriver 25-åringen som en sosialt utilpass einstøing som ikke snakket med andre.

– Han holdt seg for seg selv. Han snakket egentlig ikke med noen, sier Pham til avisen The Star.

Hyllet drapsmann

Minassian skal ikke ha vært i politiets søkelys tidligere, og det er uklart hvilket motiv han hadde for plutselig å styre varebilen inn i menneskemengden på fortauet i Yonge Street i Toronto mandag ettermiddag.

25-åringen skal ifølge canadiske medier ha hyllet 22 år gamle Elliot Rodger på Facebook, men det er ikke fastslått med sikkerhet at kontoen som ble benyttet var hans.

Rodger knivstakk og drepte i 2014 tre menn i California, før han skjøt og drepte to kvinnelige studenter og såret tre andre. Deretter kjørte han til en restaurant og skjøt og drepte en av gjestene der, før han kjørte ned en rekke mennesker i Isla Vista.