Fire sjeldne tigere døde på én måned i Nepal

Verdens tigerbestand er blitt drastisk redusert de siste hundre årene. Bildet viser en sibirtiger i Kristiansand dyrepark.
Verdens tigerbestand er blitt drastisk redusert de siste hundre årene. Bildet viser en sibirtiger i Kristiansand dyrepark. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire sjeldne bengaltigre er funnet døde den siste måneden i Nepal. Landets program for å beskytte den truede arten er dermed blitt påført et tilbakeslag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag ble en bengaltiger funnet død i nasjonalparken Chitwan, om lag 120 kilometer sørvest for hovedstaden Katmandu. Dødsfallet kan ha vært forårsaket av kamp om territorium eller byttedyr, opplyser parkens talsmann Nurendra Aryal.

Tre dager tidligere ble en tiger funnet død i utkanten av nasjonalparken, og i slutten av mars ble to tigre funnet døde i et skogområde utenfor nasjonalparken.

De fire tigerdødsfallene finner sted samtidig som landet er i ferd med å gjennomføre en landsdekkende telling av tigre. Målet er å få slått fast nøyaktig hvor mange bengaltigre som fortsatt finnes. India skal gjøre det samme på sin side av grensen.

En telling fra 2013 viste at det var 198 bengaltigre i Nepal.

På verdensbasis finnes det rundt 3.900 tigre utenfor fangenskap.

For drøyt hundre år siden fantes det rundt 100.000 tigre som vandret fritt fra Tyrkia i vest til Russland og Korea i øst.