Sørafrikansk politi med offisiell etterlysning av savnet norsk student

Søket etter Marie Sæther Østbø (20) fortsetter mandag. Et brannhelikopter settes nå inn i letingen. Den norske studenten fra Stavanger ble sist sett ved 19-tiden onsdag kveld. Da var hun sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste med, om lag 100 meter unna hotellet deres i byen Sedgefield. Foto: Privat / NTB scanpix
Søket etter Marie Sæther Østbø (20) fortsetter mandag. Et brannhelikopter settes nå inn i letingen. Den norske studenten fra Stavanger ble sist sett ved 19-tiden onsdag kveld. Da var hun sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste med, om lag 100 meter unna hotellet deres i byen Sedgefield. Foto: Privat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sørafrikansk politi går ut med en offisiell etterlysning av savnede Marie Sæther Østbø, fem dager etter at hun forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Sedgefield kommer ikke til å gjennomføre flere søk til sjøs etter Østbø, melder Stavanger Aftenblad.

– Det kan tenkes at søket gjenopptas, men ikke slik situasjonen er nå, sier politibetjent François Crowly.

Samtidig kommer det fram at sørafrikansk politi mandag ettermiddag går ut med en offisiell etterlysning av den norske studenten. Etterlysningen er delt på sosiale medier og til sørafrikansk presse.

Avisa har ikke lyktes med å få svar på hvorfor etterlysningen ikke ble sendt ut tidligere.

Via Kripos har politiet tilbudt sin bistand til politiet i Sør-Afrika.

– Tilbudet ble sendt lørdag, men foreløpig har vi ikke fått noe svar, sier politiførstebetjent Hans-Christian Hetland til Stavanger Aftenblad.

Bakgrunn: Kystvakta i Sør-Afrika søker i sjøen etter savnet norsk student

Sporløst forsvunnet

20-åringen fra Stavanger forsvant onsdag kveld etter at hun sist ble sett ved stranda i Sedgefield. Sjøen i området er preget av kraftige understrømmer, noe som de siste dagene har skapt vanskeligheter for søk med båt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Om hun hadde vært der ville vi sett henne. Vi har søkt langs hele kysten fra Buffalo Bay til Wilderness. Vi har søkt i sanddynene, i vegetasjonen bak, og vi har søkt over 3 kilometer ut i sjøen. Vi fant absolutt ingenting, sier helikopterpilot Gary Shuttleworth til Stavanger Aftenblad.

Tidligere mandag opplyste pressetalsmann Christopher Spies i det lokale politiet til samme avis at de ikke etterforsker dette som en kriminalsak, men som en savnetsak. En lokal brannsjef tror den savnede studenten har druknet, melder NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hadde ikke med kamera

Det var en privatperson som for egen regning leide et brannhelikopter for å søke etter 20-åringen. Det er første gang offisielle letemannskaper peker på drukning som en sannsynlig årsak.

Det er det lokale politiet som koordinerer letingen etter Østbø, og en politibåt var også med i søket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Utenriksdepartementet her hjemme opplyser pressetalsperson Guri Solberg at Norges ambassade i Pretoria er i kontakt med lokale myndigheter og gir konsulær bistand til Østbøs familie.

Flere ulike kilder sier til Stavanger Aftenblad at den norske 20-åringen ikke hadde med seg noe kamera på stranden. Tidligere har det blitt opplyst at hun gikk tilbake til stranden for å ta bilder, men ifølge hotellet lå kameraet hennes igjen på rommet, noe en politikilde også bekrefter. Mobilen hennes lå også igjen på stranden.

– Dette samsvarer ikke med at hun skal ha vasset uti vannet for å ta bilder av solnedgangen, sier en anonym politikilde til avisen.

Bakgrunn: Savnet norsk student i Sør-Afrika fanget opp av overvåkingskamera