Dronning Elizabeth feiret 92 år med stjernespekket konsert

Britenes dronning Elizabeth markerte sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen sto blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum.

Dronning Elizabeth, omgitt av medlemmer av kongefamilien på bursdagskonsert i Royal Albert Hall i London lørdag kveld. Foto: John Stillwell/Pool via AP / NTB scanpix
Dronning Elizabeth, omgitt av medlemmer av kongefamilien på bursdagskonsert i Royal Albert Hall i London lørdag kveld. Foto: John Stillwell/Pool via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens lengstsittende nålevende monark og en lang rekke medlemmer av kongefamilien var til stede under konserten i Royal Albert Hall. Blant artistene som underholdt på bursdagsfesten, var Kylie Minogue, Shaggy og Craig David.

Prins Harry var ventet å holde en tale til bestemoren under arrangementet.

Dronning Elizabeth feirer årlig to bursdager. Den faktiske fødselsdagen 21. april markerer hun vanligvis på privat vis med familien. Den «offisielle bursdagen» feires på sommeren, vanligvis den andre lørdagen i juli, i sentrum av London med militærparaden Trooping the Color.

Det britiske hoffet vil ikke kommentere dronningens øvrige program lørdag, men det var offisielle markeringer i form av blant annet militærparader og salutter ved Buckingham Palace og Tower of London.

Dronning Elizabeth har vært Storbritannias overhode i over 65 år.