Palestinsk ingeniør skutt og drept i Malaysia

Hamas' militære fløy holder vakt mens slektninger av Fadi al-Batsh mottar kondolanser i Jebaliya på Gazastripen lørdag. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix
Hamas' militære fløy holder vakt mens slektninger av Fadi al-Batsh mottar kondolanser i Jebaliya på Gazastripen lørdag. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En palestinsk professor som var medlem av Hamas, er skutt og drept på åpen gate i Kuala Lumpur. Utenlandsk etterretning sto bak, mener malaysiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Malaysiske myndigheter opplyser at den 35 år gamle ingeniøren Fadi al-Batsh ble drept av to personer som antas å ha bånd til en utenlandsk etterretningstjeneste.

Mannens familie anklager israelske Mossad for å stå bak drapet lørdag. 35-åringen var på vei til morgenbønnen i en moské da han ble drept av to hvite menn som avfyrte ti skudd mens de kjørte forbi på motorsykkel, ifølge lokale myndigheter.

Israelske myndigheter har ikke kommentert anklagene. Israel har en lang tradisjon for å likvidere palestinere i utlandet og har blitt knyttet til en lang rekke attentat, men myndighetene har sjelden innrømmet det offentlig.

Den militante palestinske islamistbevegelsen Hamas, som styrer Gazastripen, bekrefter at Batsh var medlem. Organisasjonen sier 35-åringen sto bak viktige bidrag og deltok i internasjonale fora innenfor energifeltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malaysias innenriksminister Ahmad Zahid Hamidi hevder overfor statlige medier i landet at Batsh var en «elektroingeniør og ekspert på å lage raketter».

Kuala Lumpurs politisjef sier overvåkingsbilder viser at de mistenkte gjerningspersonene, som flyktet fra stedet etter drapet, hadde ventet i området i 20 minutter før de gikk til angrep.

Batsh hadde kone og tre barn, underviste i elektroteknikk og hadde bodd i Malaysia de siste ti årene, ifølge Palestinas representant i Malaysia. Batsh var fetteren til en av toppene i den militante palestinske gruppa Islamsk jihad, som også anklaget Mossad for attentatet.