Fischer herjet da FCK vant

Ståle Solbakken kunne glede seg over en god kamp av FC København lørdag. Særlig imponerte Viktor Fischer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Viktor Fischer scoret ett mål og la opp til tre da FC København slo Horsens 4-1 i det danske fotballsluttspillet lørdag.

Med seieren la Ståle Solbakkens menn press på Nordsjælland i kampen om tredjeplassen som garanterer europaligaspill neste sesong. FCK er ett poeng bak rivalen, som søndag får besøk av serieleder Brøndby.

Allerede etter seks minutter var FCK i ledelse, da Fischers hjørnespark fant stopperen Denis Vavro. Han nikket inn sitt første mål for sesongen.

Etter 20 minutter gjorde Fischer elegant 2-0 etter forarbeid av venstreback Nicolai Boilesen, men ti minutter senere var Fischer tilbake i regissørrollen da et nytt flott angrep endte med hælassist fra Federico Santander og scoring av Jonas Wind.

Horsens reduserte på dødball ved Jonas Thorsen kvarteret ut i 2. omgang, men Fischer hadde ikke gjort sitt. Fem minutter før slutt spilte han fram Santander til 4-1 på en rask kontring.

Pluss for FCK var det også at svenske Erik Johansson gjorde comeback etter åtte måneders skadefravær med en alvorlig kneskade. Han spilte hele kampen som Vavros makker i midtforsvaret.