Meny

Letingen fortsetter søndag etter savnet norsk kvinne (20) i Sør-Afrika

Søket etter Marie Sæther Østbø (20) fortsetter lørdag. Den norske studenten fra Stavanger er savnet i Sedgefield i Sør-Afrika. Foto: Privat / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Søket etter den savnede Marie Sæther Østbø (20) i Sør-Afrika fortsetter søndag. Lørdag lette mannskaper langs stranda og sjøen der hun forsvant.

Dykkere og letemannskaper deltok lørdag i søkene etter den norske kvinnen med uforminsket styrke på strendene rundt byen Sedgefield i Sør-Afrika, skriver Stavanger Aftenblad. Siden hun forsvant onsdag kveld har letingen pågått med utgangspunkt i at 20-åringen sist ble sett ved stranda, men så langt uten noen funn.

Lørdag var også dykkere i aksjon og lette i sjøen. De vil fortsette sin innsats søndag.

– De vil gjenoppta letingen søndag morgen klokka 8, sier Christopher Spies som er presseansvarlig i det lokale politiet, til Stavanger Aftenblad som er til stede i Sedgefield.

Også flere frivillige deltok i søket lørdag. Ifølge avisa konsentrerte lørdagens søk seg om en15 kilometer lang strekning mellom Buffels Bay i øst og Swartvlei i vest. Flere har pekt på at sjøen utenfor Sedgefield er farlig og preges av kraftige understrømmer. De siste dagene har også sjøen vært spesielt grov og har skapt vansker for søk fra båt.

– Tøff kystlinje

– Kystlinjen i området er generelt røff, sier stasjonssjef Garth Dominy ved den lokale kystvakten, til VG.

Kystvakten i området er sammensatt av frivillige og hadde ikke kapasitet til å delta i søk lørdag.

– Vi jobber på frivillig basis, og har ikke kapasitet i dag. Men vi starter opp igjen klokken åtte søndag morgen, sier Dominy til avisen.

Analyserer spor

Østbø ble sist sett ved 19-tiden onsdag kveld. Da var 20-åringen fra Stavanger sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste sammen med, om lag 100 meter unna hotellet deres i byen Sedgefield.

Politiinspektør Malcolm Pojie i Sedgefield-politiet opplyste til Dagbladet fredag at den norske studenten er fanget opp av hotellets overvåkingskamera på vei i retning av stranda. Der fant politiet også kvinnens mobiltelefon og skoene hennes. Disse er nå sendt til Cape Town for analyse.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært