Europarådet-topp ber Jagland vurdere sin stilling

Thorbjørn Jagland har styrt Europarådet svært dårlig og bør vurdere sin stilling, skriver en av lederne i Europarådets parlamentarikerforsamling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Thorbjørn Jagland har styrt Europarådet svært dårlig og bør vurdere sin stilling, skriver en av lederne i Europarådets parlamentarikerforsamling. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Thorbjørn Jagland har styrt Europarådet svært dårlig og bør vurdere sin stilling som generalsekretær, skriver en av lederne i rådets parlamentarikerforsamling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Ian Liddell-Grainger, leder for den konservative partigruppen i Europarådets parlamentarikerforsamling (PACE) som har skrevet brevet til Jagland, melder Aftenposten.

«Med tanke på din manglende styring med organisasjonen, din forakt for parlamentarikerforsamlingen og manglende forsøk på å gjøre noe med korrupsjonen i din organisasjon, bør du nå vurdere din stilling», skriver den britiske politikeren.

Les også: Jagland bes vurdere sin stilling i Nobelkomiteen

Norge har klaget på Jagland til Europarådet

Limi: Jagland bør vurdere sin stilling i komiteen

«Alt i brevet er feil»

Jaglands pressetalsmann Daniel Holtgen mener alt i brevet er feil, også beskyldningene om at Jagland ikke har tatt opp påstandene om korrupsjon i PACE.

Søndag og mandag skal granskingskommisjonen som har undersøkt korrupsjonsbeskyldningene i PACE, legge fram en rapport.

Anklagene dreier seg om at Aserbajdsjan skal ha bestukket politikere i PACE for å stoppe kritikk av brudd på menneskerettighetene.

Personvernpolicy