Meny

Nord- og Sør-Korea åpner direktelinje

Kim Yo-jong, søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, spiste i februar lunsj med Sør-Koreas president Moon Jae-in og overrakte en invitasjon fra broren om å besøke Pyongyang. Nå skal omsider de to statslederne møtes. Foto: AP

Nord- og Sør-Korea har åpnet et direktelinje i forkant av det kommende historiske møtet mellom Kim Jong-un og Moon Jae-in.

Telefonlinjen, som ble testet fredag, er åpnet for å tilrettelegge diskusjoner samt å bidra til å unngå misforståelser mellom de to nabolandene.

Ifølge sørkoreanske medier varte den første testsamtalen i 4 minutter og 17 sekunder.

– Dette er første gang at en telefonlinje har blitt etablert direkte mellom de to lederne, sier en talsmann for Moon Jae-ins kontor.

Toppmøtet neste fredag vil finne sted i grensebyen Panmunjom, og det historiske møtet mellom de to blir tredje gang statsledere for de to landene møtes siden slutten av Koreakrigen i 1953.

Kim Yo-jong, søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, spiste i februar lunsj med Sør-Koreas president Moon Jae-in og overrakte en invitasjon fra broren om å besøke Pyongyang. Nå skal omsider de to statslederne møtes.

Les også: Trump: USA vil gjøre alt for å gjøre møtet med Nord-Korea til en suksess

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært