Meny

Savnet norsk student i Sør-Afrika fanget opp av overvåkingskamera

SAVNET: Marie Sæther Østbø er savnet i Sør-Afrika. Foto: Privat
Søket etter Marie Sæther Østbø (20) fortsatte fredag, men uten noe gjennombrudd. Et filmopptak viser at den norske kvinnen gikk mot stranda, opplyser politiet.

Utenriksdepartementet kunne ikke fortelle om noe nytt i søket etter den 20 år gamle norske studenten fredag kveld.

– Vi har tilbudt vår bistand til familien i Norge, sier pressevakt Ane Lunde i UD til NTB.

Både politiet i byen Sedgefield og den sørafrikanske sjøredningstjenesten har deltatt i søket. Forholdene har derimot ikke vært de beste i løpet av dagen, og fredag formiddag var sjøen for grov til at det var mulig å søke fra vannet, skriver VG.

Ble filmet

Østbø ble sist sett ved 19-tiden onsdag kveld. Da var hun sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste sammen med, om lag 100 meter unna hotellet deres i byen Sedgefield.

Politiinspektør Malcolm Pojie i Sedgefield-politiet opplyste til Dagbladet fredag at den norske studenten er fanget opp av hotellets overvåkingskamera.

– Hun forlot stedet og gikk i retning stranda. Dette ble fanget på overvåkningsbilder fra hotellets restaurant mellom 18.00 og 19.00 onsdag kveld. Det var siste gangen hun ble sett, og da gikk hun alene mot stranda, sier Pojie.

Tror hun kan ha blitt overfalt

Ifølge sørafrikanske myndigheter ble Marie Sæther Østbøs mobiltelefon, sko og en caps funnet på stranden torsdag morgen. Fredag melder NRK at politiet mener at capsen ikke tilhører den norske kvinnen. Bildene fra et overvåkingskamera viser at hun ikke hadde noen caps på seg da hun gikk mot stranden. Den ble imidlertid funnet sammen med andre ting som tilhører henne.

NRK melder også at kilder opplyser at en mann med hund og en fisker skal ha gått ned til stranden i samme tidsrom. Disse opplysningene kan ikke politiet bekrefte.

– Vi er selvfølgelig veldig bekymret for hva som kan ha skjedd, men vi ønsker heller ikke å trekke noen konklusjoner ennå. Vi skal gjøre alt vi kan for å finne henne, sier Malcolm Pojie til VG.

Faren Atle Østbø er redd for at datteren kan ha blitt overfalt.

– Vi har ikke gitt opp å finne henne i live. Jeg tror kanskje hun er overfalt, sier han til Stavanger Aftenblad.

Leter med spesialpoliti og dykkere

– Gruppen hadde gått tur på stranda da det ble uvær. De hadde gått tilbake til hotellet da hun skal ha stoppet for å ta bilder. Da resten gikk til middag en halvtime senere, så de at hun ikke var kommet. De gikk for å lete og varslet raskt politi og letemannskaper, sier Maries far, Atle Østbø, til Dagbladet.

Politi og kystvakt ble satt inn i søket ved 19.40-tiden onsdag. Søket måtte avsluttes senere samme kveld på grunn av dårlig vær, men var i full gang igjen torsdag med droner, hunder, lokalt personell og sivile som søkte både til lands og til vanns.

Farlige strømmer

Fredag fortsatte letingen med spesialpoliti, kystvakt, frivillige og dykkere. En person som er kjent i farvannet rundt Sedgefield, forteller om sterke og vanskelige havstrømmer i området til Stavanger Aftenblad.

Østbø studerer i Frankrike og var på studietur til Sør-Afrika. Hun ankom Sedgefield onsdag, skriver den sørafrikanske kystvakta i en pressemelding. De ber alle som har informasjon om hendelsen, om å ta kontakt, og sier de vil snu hver stein for å finne kvinnen.

Populært