Meny

Romania vil flytte ambassaden til Jerusalem

Romania gjør som USA og vil flytte sin Israel-ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, opplyser lederen av regjeringspartiet PSD.

– Beslutningen er tatt. Prosedyrene har begynt, sa Liviu Dragnea til rumensk TV. Ifølge henne ble regjeringen i landet onsdag enige om å starte prosedyrene som tar sikte på å overføre ambassaden til Jerusalem. Det er ikke klart når flyttingen vil skje.

USAs vil trolig åpne en provisorisk Israel-ambassade i Jerusalem i mai.

Trumps beslutning om å flytte USAs ambassade til Jerusalem og dermed anerkjenne byen som Israels hovedstad, skapte furore både i Palestina og en rekke muslimske land. Også en rekke av USAs allierte og FNs hovedforsamling tok sterkt avstand fra beslutningen.

Romania vil i så fall bli det første EU-landet som følger i amerikanernes fotspor.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært