Meny

USA: Russland og Syria forsinker OPCW-inspektørene

FN frakter OPCW-inspektørene til sitt hotell i Damaskus. De ankom lørdag, men har fortsatt ikke besøkt Douma og stedet der det påståtte kjemiske angrepet fant sted. Foto: Bassem Mroue / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Trump-administrasjonen sier den har bevis på at Russland og Syria har prøvd å utsette OPCWs undersøkelser av det påståtte kjemiske angrepet i Douma.

– Russiske tjenestemenn har jobbet med det syriske regimet for å sterilisere stedet for det påståtte angrepet og for å fjerne fellende bevis for bruk av kjemiske våpen, sa det amerikanske utenriksdepartementets talskvinne Heather Nauert torsdag.

Hun kalte Russland og Syrias grep «et forsøk på å gjennomføre sin egen iscenesatte etterforskning».

Inspektørene fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) ankom Syrias hovedstad Damaskus lørdag, men har fortsatt ikke besøkt stedet der over 40 mennesker ifølge enkelte meldinger skal ha blitt drept i et kjemisk angrep 7. april.

– Vi har pålitelig informasjon som indikerer at russiske tjenestemenn jobber med det syriske regimet for å nekte og utsette disse inspektørene fra å få tilgang til Douma, sa Nauert.

Aktuelt:

Sør-Syria frykter ny offensiv fra Assad

Europa og Syria på agendaen under høytstående møte mellom NATO og Russland

Regjeringen kritiseres for uklar tale om Syria-angrep

Populært