Meny

McCabes advokat avviser at han villedet etterforskere

En advokat for tidligere FBI-visedirektør Andrew McCabe sier at en rapport som hevder at klienten hans villedet etterforskere, er uberettiget.

Det er en rapport fra FBIs generalinspektør som konkluderer med at McCabe ga informasjon til pressen.

Angivelsen betyr ikke at McCabe blir siktet, men han kan bli etterforsket. I en uttalelse sier hans advokat, Michael Bromwich, at terskelen for en slik angivelse «er svært lav».

Han sier han allerede har møtt representanter fra statsadvokatens kontor og er overbevist at med mindre det kommer upassende press fra høytstående tjenestemenn i administrasjonen, vil statsadvokaten konkludere med det ikke er nok til å straffeforfølge.

Den tidligere visedirektøren i FBI fikk sparken to dager før han skulle pensjonere seg. Begrunnelsen fra USAs justisminister Jeff Sessions var at McCabe hadde gjort en «uautorisert avsløring overfor nyhetsmedier og vist manglende oppriktighet – inkludert under ed – ved flere anledninger».

(©NTB)

Populært