Meny

Europa og Syria på agendaen under høytstående møte mellom NATO og Russland

Møtet mellom Russlands forsvarssjef og NATOs militære øverstkommanderende fant sted i Aserbajdsjan torsdag, fem dager etter at de tre NATO-landene USA, Storbritannia og Frankrike sendte raketter mot mål i Damaskus. Foto: Hassan Ammar / AP
Russlands forsvarssjef Valerij Gerasimov og NATOs militære øverstkommanderende i Europa, Curtis Scaparrotti, har møtt hverandre for første gang siden 2013.

Forholdet mellom NATO og Russland har vært spent etter at Russland annekterte Krim-halvøya fra Ukraina i 2014. Torsdagens møte i Aserbajdsjans hovedstad Baku var det første mellom Gerasimov og Scaparrotti siden 2013, ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået TASS.

Under møtet diskuterte de to «NATOs og Russlands militære aktiviteter i Europa, styrking av tillit og hindring av hendelser», opplyser det russiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Aktuelt:  Russland: Tyskprodusert klorgass funnet i Øst-Ghouta

De to lederne utvekslet synspunkter «på situasjonen i Syria, og understreket viktigheten av samarbeid i kampen mot internasjonal terrorisme», heter det videre i meldingen fra Kreml.

NATO opplyser at samtalene «fokuserte på saker i forbindelse med militære stillinger og øvelser».

– Dette møtet, ansikt til ansikt, viser en klar felles interesse av å opprettholde åpne militære kommunikasjonskanaler i henhold til NATOs retningslinjer for dialog og gjennomsiktighet, heter det i en uttalelse fra forsvarsalliansen.

Møtet fant sted fem dager etter det vestlige rakettangrepet mot Russlands allierte, Syria.

Aktuelt:

Regjeringen kritiseres for uklar tale om Syria-angrep

Forsvaret avviser at norsktrent milits kjempet mot Assad

Moxnes til Solberg: – Regjeringen må slutte å gjemme seg bak USA

– Dette er nok den største skandalen i Solberg-regjeringens tid

Populært