Marie (21) savnet i Sør-Afrika

SAVNET: Marie Sæther Østbø er savnet i Sør-Afrika.
SAVNET: Marie Sæther Østbø er savnet i Sør-Afrika. Foto: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske studenten Marie Sæther Østbø (21) er savnet i Sedgefield i Sør-Afrika. Et omfattende søk er satt i gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen ble sist sett ved 19-tiden onsdag kveld. Da var hun sammen med en gruppe internasjonale studenter hun reiste med, om lag 100 meter unna hotellet deres i byen Sedgefield, skriver Dagbladet.

– Gruppen hadde gått tur på stranda da det ble uvær. De hadde gått tilbake til hotellet da hun skal ha stoppet for å ta bilder. Da resten gikk til middag en halvtime seinere, så de at hun ikke var kommet. De gikk for å lete og varslet raskt politi og letemannskaper, sier faren til den savnede jenta til avisen.

Politi og kystvakt ble satt inn i søket ved 19.40-tiden onsdag. Søket måtte avsluttes senere samme kveld på grunn av dårlig vær, men var i full gang igjen torsdag med droner, hunder, lokalt personell og sivile som søker både til lands og til vanns.

– Tror hun ble overfalt

Politiinspektør Malcolm Pojie sier de har funnet et par sko nær stranda der hun sist ble sett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vil ikke spekulere på hva som kan ha skjedd. Vi fortsetter å søke i hele dag og håper sporene leder oss en vei. Skoene er selvsagt et spor, sier han til Dagbladet, og legger til at politiet ikke utelukker noe i søket.

Jentas far sier de også har funnet en mobil og en caps som tilhører datteren. Han tror datteren kan ha blitt overfalt.

– Vi har ikke gitt opp å finne henne i live. Jeg tror kanskje hun er overfalt, for hun hadde aldri lagt fra seg sko, caps og mobil på stranden og badet med fotoapparatet hun nettopp kjøpte, sier han til Stavanger Aftenblad.

UD informert

Kvinnen studerer i Frankrike og var på studietur til Sør-Afrika. Hun ankom Sedgefield onsdag, skriver den sørafrikanske kystvakta i en pressemelding. De ber alle som har informasjon om hendelsen om å ta kontakt, og sier de vil snu hver stein for å finne kvinnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske Utenriksdepartementet bekrefter at de er informert om at en norsk statsborger er savnet.

– Vi er kjent med at en norsk statsborger skal være savnet i Sør-Afrika. Ambassaden i Pretoria er i kontakt med lokale myndigheter og har tilbudt konsulær bistand til familien, sier kommunikasjonssjef Frode Andersen i UD til VG.