Meny

Russland hevder det ikke er giftspor etter Skripals datter

Dette overvåkningsbildet, tatt den 3. mars, viser Julia Skripal på flyplassen i Moskva. Russiske etterforskere hevder de har undersøkt sporene hennes, uten å finne tegn til nervegift. Foto: The Investigative Committee of the Russian Federation via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russiske etterforskere sier har undersøkt spor etter den forgiftede spionen Sergeij Skripals datter. De hevder de ikke har funnet tegn til gift i Russland.

Tidligere har britisk politi uttalt at Julia Skripal kan ha fraktet nervegift med seg til Storbritannia uten å vite det. Datteren til den russiske eks-spionen bor i Moskva, og var på besøk hos sin far i Salisbury da de den 4. mars ble rammet av nervegiften Novitsjok.

Russiske etterforskere hevder på sin side at det ikke er spor av nervegift etter Julia Skripal i Russland. De sier de har undersøkt ruten hun fulgte på vei fra boligen sin i Moskva til flyplassen.

Russerne skal også ha undersøkt flypassasjerene som Skripal reiste sammen med den 3. mars, uten at disse viste tegn til å ha vært i kontakt med giften.

Myndighetene i Russland har hele tiden nektet for involvering i Skripal-attentatet. De har også omtalt attentatet som en «storstilt provokasjon» fra vestlig hold.

Storbritannia mener på sin side at Russland forsøkte å drepe den russiske eks-spionen.

– Vi ser på dette som en del av et mønster av russisk aggresjon mot Europa og våre nære naboer, fra Vest-Balkan til Midtøsten, sa May om attentatet, som har ført til at en rekke land, deriblant Norge og USA, har utvist russiske diplomater.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært