Russland hevder det ikke er giftspor etter Skripals datter

Dette overvåkningsbildet, tatt den 3. mars, viser Julia Skripal på flyplassen i Moskva. Russiske etterforskere hevder de har undersøkt sporene hennes, uten å finne tegn til nervegift. Foto: The Investigative Committee of the Russian Federation via AP / NTB scanpix
Dette overvåkningsbildet, tatt den 3. mars, viser Julia Skripal på flyplassen i Moskva. Russiske etterforskere hevder de har undersøkt sporene hennes, uten å finne tegn til nervegift. Foto: The Investigative Committee of the Russian Federation via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske etterforskere sier har undersøkt spor etter den forgiftede spionen Sergeij Skripals datter. De hevder de ikke har funnet tegn til gift i Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere har britisk politi uttalt at Julia Skripal kan ha fraktet nervegift med seg til Storbritannia uten å vite det. Datteren til den russiske eks-spionen bor i Moskva, og var på besøk hos sin far i Salisbury da de den 4. mars ble rammet av nervegiften Novitsjok.

Russiske etterforskere hevder på sin side at det ikke er spor av nervegift etter Julia Skripal i Russland. De sier de har undersøkt ruten hun fulgte på vei fra boligen sin i Moskva til flyplassen.

Russerne skal også ha undersøkt flypassasjerene som Skripal reiste sammen med den 3. mars, uten at disse viste tegn til å ha vært i kontakt med giften.

Myndighetene i Russland har hele tiden nektet for involvering i Skripal-attentatet. De har også omtalt attentatet som en «storstilt provokasjon» fra vestlig hold.

Storbritannia mener på sin side at Russland forsøkte å drepe den russiske eks-spionen.

– Vi ser på dette som en del av et mønster av russisk aggresjon mot Europa og våre nære naboer, fra Vest-Balkan til Midtøsten, sa May om attentatet, som har ført til at en rekke land, deriblant Norge og USA, har utvist russiske diplomater.