Meny

FN forhandler med Syria om adgang til Douma

En mann rett ved stedet hvor det angivelig ble brukt giftgass i den syriske byen Douma. Foto: AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
FNs sikkerhetsfolk sier de forhandler med Syria og Russland om å la OPCWs inspektører slippe til i Douma for å granske anklagene om bruk av kjemiske våpen.

Det er fortsatt knyttet stor usikkerhet til når inspektører fra Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) skal få begynne sin etterforskning av det antatte kjemiske angrepet i Douma.

FNs avdeling for sikkerhet og vakthold (UNDSS) er i ytterligere diskusjoner med Syria og russisk militærpoliti. Formålet er å finne ut hvordan besøket i Douma kan skje på en trygg måte.

– Det er fortsatt mye uro i området. FNs sikkerhetsteam må minst en gang til inn i Douma for å gjøre det klart, før inspektørene kan gå inn for å finne korrekte fakta, sier FN-talsmannen Stephane Dujarric.

Et sikkerhetsteam fra FN, som skulle undersøke om det er trygt for OPCWs inspektører å granske påstander om bruk av kjemiske våpen i Douma, ble beskutt onsdag.

– Det ble avfyrt skudd mot et sikkerhetsteam fra FN under en rekognoseringstur i Douma i går. De ble ikke såret og returnerte til Damaskus, opplyser en FN-kilde.

(©NTB)

Populært