Taiwan mener kinesiske militærøvelser truer freden

Taiwan uttrykker bekymringer vedrørende Kinas militærøvelser. Her et bilde av den taiwanske presidenten Tsai Ing-wen. Foto: AP Photo/Chiang Ying-ying/NTB scanpix
Taiwan uttrykker bekymringer vedrørende Kinas militærøvelser. Her et bilde av den taiwanske presidenten Tsai Ing-wen. Foto: AP Photo/Chiang Ying-ying/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taiwans regjering omtaler kinesiske militærøvelser som en trussel mot fred og regional stabilitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Taiwans folk er veldig tydelige her. Vi kommer ikke til å akseptere dette. Vi er bestemte i vårt forsvar av vår nasjons sikkerhet og verdighet, og kommer ikke til å gi etter for militære trusler, heter det i en uttalelse fra taiwanske myndigheter.

Regjeringens utspill kommer etter at Kina onsdag holdt fem øvelser utenfor sin sørøstlige kyst. I øvelsene ble det brukt skarp ammunisjon og kamphelikoptre.

Øvelsene er, ifølge Taiwans regjering, et forsøk på å skremme den taiwanske befolkningen. Øya Taiwan ble i praksis atskilt fra Kina i 1949 under den kinesiske borgerkrigen.

Kinas regjering ser på Taiwan som kinesisk territorium, og mener at øya må underlegge seg fastlandet. Kinesiske myndigheter har også truet med maktbruk for å oppnå dette målet.

Myndighetene i Beijing har foreløpig ikke kommentert uttalelse fra Taiwans regjering om militærøvelsene denne uka.