Meny

Tysk ekstremist knyttet til 11. september pågrepet i Syria

Kurdiske styrker i Syria melder at de har pågrepet en tysk ekstremist som er mistenkt for å ha vært delaktig i terrorangrepet i USA 11. september 2001.

Den pågrepne mannen er tysk statsborger, men er født i Syria, melder en høytstående offiser i de kurdiske sikkerhetsstyrkene i Syria til AFP onsdag.

– Mohammed Haydar Zammar har blitt arrestert av kurdiske sikkerhetsstyrker nord i Syria og blir nå avhørt, sier offiseren.

Mannen, som er i midten av 50-årene og skal være jihadist, er mistenkt for å ha rekruttert noen av kaprerne som var involvert i terrorangrepet i USA 11. september 2001.

Mannen ble arrestert i Marokko i desember 2011 i en operasjon med amerikanske CIA-agenter. Han ble overlevert til syriske myndigheter to uker senere. En syrisk domstol dømte ham til tolv års fengsel i 2007 for å tilhøre Det muslimske brorskap – som på den tiden kunne resultert i dødsstraff.

Konflikten som brøt ut i Syria fire år senere, gjorde at mange fanger ble løslatt eller rømte og på nytt ble med i jihadistgrupper som kjemper i krigen.

(©NTB)

Populært