Meny

Trump vil ha lovendring etter innvandringssak i høyesterett

Donald Trumps utvalgte dommer i høyesterett stemte for en immigrant som kjempet mot utvisning. Nå vil Trump vedta ny hastelov. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Donald Trumps utvalgte dommer i høyesterett stemte i favør av en immigrant som kjempet mot utvisning. Nå vil Trump vedta ny hastelov.

Høyesterettsdommer Neil Gorsuch vippet avgjørelsen til 5–4 der domstolen avgjorde at den juridiske definisjonen av en voldsforbrytelse som ble brukt til å utvise James Garcia Dimaya, var for vag.

Den konservative dommeren, som er eneste utvalgte høyesterettsdommer av Trump, stemte med den venstreorienterte fløyen av de totalt ni dommerne i domstolen.

Ifølge den føderale loven skal innvandrere som er dømt for voldshandlinger, bli utvist.

Filippinskfødte Dimaya ble dømt for innbrudd i California og utfordret sin utvisningsdom med argumentasjon om at hans forbrytelse ikke var alvorlig nok til å bli ansett som en voldelig forbrytelse. Avgjørelsen er et tilbakeslag for Trump-administrasjonens harde linje om innvandring.

President Trump tok til Twitter etter rettsavgjørelsen og mener Kongressen må stenge «smutthull som hindrer å fjerne farlige, kriminelle fremmede». Han legger til at Kongressen raskt må vedta en ny lov.

(©NTB)

Populært