Meny

Trump sier han skal møte Kim i juni

President Donald Trump sier det varslede møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un er ventet å finne sted i juni. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
USAs president Donald Trump sier han venter at det kommende møtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil finne sted i juni.

Møtet ventes å finne sted i juni og det vil skje på et av fem steder som er under vurdering, uttalte Trump tirsdag ettermiddag. Han fortalte at det nå pågår direkte samtaler mellom USA og Nord-Korea «på svært høyt nivå», i forkant av det varslede toppmøtet.

– Avhengig av utfallet av ulike møter og samtaler vi har nå, skal vi møte Kim Jong-un veldig snart, sa Trump tirsdag da han mottok Japans statsminister Shinzo Abe i Florida.

– Det vil skje trolig i begynnelsen av juni eller før det, hvis alt går bra. Det er mulig at ting ikke går bra og at vi ikke kommer til å ha noe møte og at vi bare fortsetter på den samme veien vi har vært inne på til nå, la Trump til.

Han sa også at Nord- og Sør-Korea «har min velsignelse» til å diskutere en avslutning på krigen mellom de to landene når Kim skal møte Sør-Koreas president Moon Jae-in 27. april.

De to landene på Korea-halvøya er formelt i krig med hverandre fordi det kun ble inngått våpenhvile, men aldri underskrevet noen fredsavtale etter Korea-krigens avslutning i 1953.

Trumps uttalelser tirsdag fant sted idet han mottok Japans statsminister Shinzo Abe på sitt golfsted i Florida.

Populært