USA-eksperter mener Trump står sterkt: – Du kan trygt si at han er undervurdert

<p>– Media og opposisjon beskriver Trump som i konstant krise. Men vi har sett gang på gang at mange vanlige velgere bryr seg om helt andre ting, som USAs økonomi, sier statsviter og postdoktor Hilmar Mjelde ved Universitetet i Bergen.</p>
– Media og opposisjon beskriver Trump som i konstant krise. Men vi har sett gang på gang at mange vanlige velgere bryr seg om helt andre ting, som USAs økonomi, sier statsviter og postdoktor Hilmar Mjelde ved Universitetet i Bergen. Foto: Joe Raedle / AFP / NTB scanpix

Prisen for å ha undervurdert Donald Trump, er at han nå står politisk sterkere enn før og har kontroll i et republikansk parti han har formet i sitt bilde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener USA-ekspert Svein Melby, som er seniorforsker på Institutt for forsvarsstudier (IFS).

Og han er ikke alene. Lederskribent Charles Lane i The Washington Post skriver i en kommentar at «alle» - fra finanseliten på Wall Street til de politiske miljøene i Washington og resten av verden tok det for gitt at Trump ville tape valget, og at Hillary Clinton skulle bli USAs 45. president. Det motsatte var ingen forberedt på – heller ikke i hans eget parti.

Hilmar Mjelde er statsviter og postdoktor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen. Han er krystallklar:

– Du kan trygt si at Trump er undervurdert. Han har blitt ganske regelmessig undervurdert gjennom sin karriere. Media og opposisjon beskriver Trump som i konstant krise. Men vi har sett gang på gang at mange vanlige velgere bryr seg om helt andre ting, som USAs økonomi. Han har nokså stabil oppslutning – rundt 40 prosent, sier Hilmar Mjelde til ABC Nyheter.

Les også: Den norske eksperten som fikk rett

Trump har festet grep

Svein Melby er seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix
Svein Melby er seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier. Foto: Bjørn Sigurdsøn / NTB scanpix

Seniorforsker Svein Melby tror republikanerne under Trump kan vinne det viktige kongressvalget i november.

Grunn: Trump har tatt eierskapet i partiet. Han har evnet å mobilisere velgergruppen den hvite middelklassen - populært kalt «rustbeltet» - til sin fordel. Mens den politiske eliten ignorerte alle varsler om deres frustrasjon, selv om varselklokkene kimte, talte Trump tilsynelatende deres sak.

– Det republikanske partiet er omformet til et parti han dominerer. Kandidatene kappes om å være Trumps representanter. Det er en av grunnene til at han er styrket. Potensielle andre maktsentre, for eksempel Paul D. Ryan, forsvinner ut, sier Svein Melby til ABC Nyheter, og sikter til at speaker Ryan i Representantenes Hus har sagt at han nå går av.

Han tror kongressvalget blir et «for eller i mot Trump»-valg.

Les også: – Utskiftningene i Trump-staben overgår alt

Mer markant Trump-politikk

– Demokratene kan gjøre dette til et valg om Trump. Det har de lykkes med før, og de kan lykkes igjen i november. Men jeg tror ikke man skal undervurdere at Trump har en mulighet til å fyre opp velgerne i større grad enn det han har klart i presidentperioden så langt. Og at han fremstår mer i tråd med den kandidaten han var før valget i 2016. Han har ommøblert i administrasjonen, og vi får en mer markant Trump-politikk, sier Melby.

Han viser til at meningsmålingene tikker oppover, og forklarer tidligere dårlige målinger med alt spetakkelet rundt Russland-granskingen. Men nå er Trump på samme nivå som da han tok over – noe presidenten selv jublet over på Twitter:

Hilmar Mjelde - som har bakgrunn fra det anerkjente Rokkansenteret - forklarer:

– Konflikten mellom «folk flest» på landsbygden og elitene i Washington er blitt en dominerende skillelinje i amerikansk politikk. Derfor så vi at populisten Trump kjempet mot både sitt eget partietablissement og deretter det demokratiske etablissementet.

– Meningsmålerne har aldri klart å måle Trumps støtte presist. Mange tør nok ikke innrømme at de støtter ham, legger Mjelde til.

– Folk var så forbannet

Postdoktor Hilmar L. Mjelde, Universitetet i Bergen. Foto: UiB
Postdoktor Hilmar L. Mjelde, Universitetet i Bergen. Foto: UiB

Postdoktor Mjelde var lenge alene i Norge om å spå at den frittalende eiendomsmogulen Trump ville sverges inn som USAs 45. president.

– Historien tilsier likevel at presidentens parti går på en smell i mellomvalget, sier han.

Melby på IFS tror demokratene vinner i representantenes hus. Men minner om at ekspertene har tatt feil før, og undervurdert støtten i den amerikanske befolkningen. Trump appellerte sterkt til de hvite, lavt utdannede, som levde av tungindustri og var taperne i globalisering og teknologifremveksten.

– Vær forsiktig! sier jeg. Jeg visste godt om frustrasjonen i den hvite middelklasse. Men fikk meg ikke helt å tro på at de ville vende seg mot Trump. Men der tok vi feil, erkjenner USA-forskeren, og sier folk ikke brydde seg om skandalene Donald Trump hadde med i sin bagasje.

– Folk var så forbannet på den etablerte gjengen i Washington og i partiene, at de ikke brydde seg om hans person og livsstil. Ingen som hadde fulgt med var i tvil om at noe var galt. Men jeg trodde ikke at den kristne høyresiden ville sluke ham, sier Svein Melby.

Representerer kristnes verdier

Nylig ble det avslørt at Trumps personlige advokat Michael Cohen betalte pornostjernen Stormy Daniels rundt en million kroner for ikke å snakke om en påstått seksuell affære med Donald Trump i 2006.

Sist uke ble det avdekket at republikaner-toppen Elliott Broidy hadde et utenomekteskapelig forhold til en Playboy-modell, gjorde henne gravid og via Cohen betalte henne 1,6 millioner dollar – vel 12,4 millioner kroner – for belastningen etter at hun valgte å abortere.

Mens rett før valget i 2016 ble det lekket et opptak der Trump i et intervju med radiostjernen Howard Stern skrøt av hvordan han behandlet kvinner i det famøse «grab them by the pussy»-opptaket.

– Bryr ikke den kristne høyresiden som er mot abort og homofili seg om slikt?

– Jeg trodde den videoen som kom før valget, var så eksplosiv at den klarte de ikke å svelge. Men de klarte det. Trump er en «change maker» - forandrer. Han representerer de verdiene – i hvert fall verbalt – de står for. De har sans for å gi folk en ny sjanse. Når de blir konfrontert med dette, sier de «det var før, nå er han ikke sånn». Trump er oppi all sin menneskelige gebrekkelighet, en langt sterkere støttespiller for de tradisjonelle verdiene enn om man ville fått enda en demokratisk administrasjon i Washington, sier Svein Melby.

Han minner også om at Trump appellerer til dem som vil bremse den multikulturelle utviklingen i USA.

Putin trodde Clinton ville vinne

I sin kommentar skriver Washington Posts Charles Lane at ingen vet hva Russlands president Vladimir Putin egentlig tenker. Men han utelukker ikke at hensikten med å påvirke presidentvalget i USA, var å svekke Hillary Clinton «som han lenge hadde foraktet», ifølge Lane.

Det er seniorforskerne Hilmar Mjelde og Svein Melby enig med ham i:

– USA og Russland er motstandere i en rekke geopolitiske konflikter, i Europa og Midtøsten. Når amerikanerne er splittet internt, undergraver det USAs evne til å opptre samlet og effektivt i verdenspolitikken, sier Mjelde.

– Ja, jeg tror Putin er en realist, og at en hver realistisk analyse før valget tilsa at Hillary Clinton ville bli president. Selv Putin ble forbauset over valgresultatet, sier Melby, og utdyper:

– Som Lane skriver: De så på dette som et forsøk på å svekke Hillary Clinton, spille opp til enda mer rivninger i amerikansk politikk for å svekke beslutningsmyndighetene. Da Trump vant, så har vel russerne fått en president de ikke helt greier å forutse. Det gikk ikke helt etter regnestykket de satte opp på forhånd. De håpet kanskje at med Trump ville de få en mer Russland-vennlig president – og det har de fått – men problemet er at Russland ikke står sterkt i noen andre politiske miljøer i USA.

– Kan resonnementet ta litt luven av påstandene om at det har vært samrøre med Russland – som hele granskingen handler om?

– Nei. Samrøre er kanskje en politisk synd, men ikke et lovbrudd. Trump vil likevel være i trøbbel om det avdekkes samrøre. Da blir trusselen om riksrett langt mer aktuell. Og riksrett vil i tur undergrave den politiske stabiliteten i USA, fordi Trumps velgere vil se det som et forsøk på å annullere 2016-valget, mener Hilmar Mjelde.

Aktuelt: Comey: – Trump lyver kontinuerlig om smått og stort

Comey: Trump er moralsk uskikket og en serieløgner

Twitter-tirader og urin-sex

Svein Melby viser til at FBI startet granskingen av Trump blant annet etter en rapport fra den tidligere britiske etterretningsagenten Christopher Steele. Der hevdes det at Trump konspirerte med russerne. Blant de pikante detaljene omtalt av den sparkede FBI-sjefen James Comey, påstås det at russerne har video eller bilder av Trump på hotellrom med prostituerte som har såkalt urin-sex – altså så kompromitterende materiale at de har et solid grep på USAs president.

– Jeg er ganske sikker på at med det inntrykket FBI hadde av Trump, kunne de ikke annet enn å ta det på alvor, selv om granskingen ble finansiert av Clintons valgkamp. FBI må ta på alvor det som kan ramme landets sikkerhet, sier Melby.

Hverken han eller Mjelde er videre begeistret for at den tidligere FBI-sjefen har lagt seg på samme verbale nivå som Trump i intervjuer han har gitt om sin bok. I tirader av twitter-meldinger har presidenten kalt Comey både slimål og løgner. Comey har på sin side beskrevet presidenten i lite flatterende vendinger.

– Det virker som om eks-FBI-sjefen har bestemt seg for å bli en del av gjørmebrytingen med Washington og presidenten. Det er mulig han har kalkulert at eneste måte å vinne på, er å bruke Trumps egne metoder. De som bruker tradisjonell, pen argumentasjon, de taper, sier IFS-forsker Melby.

Kollegaen i Bergen oppsummerer det slik:

– Det er kontraproduktivt fra Comeys side. Det går direkte i mot hele bokens budskap om forbilledlig lederskap.

Aktuelt: Trump i advokatknipe

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:23 Tre menn fremstilt for fengsling etter vold på Hadeland i helgen19:04 Frode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55 Uføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47 – Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46 Over 100.000 barn internert i USA18:39 Ropstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31 Forslag om forbud mot machete sendes på høring17:58 Avduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57 Tre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51 Frode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42 Kraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38 WADA varsler Russland-dom i desember17:16 Mann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02 Staten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01 NHO får ikke Torp-hjelp: – Bussene står som spekkhoggere foran ankomsthallen16:57 Coop sponser ski-VM fram til 202516:49 Schumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33 Odd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26 Trump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25 Spansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16 PST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46 Airbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44 Død kvinne i Oslo var siktedes mor15:37 Jehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34 Flere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08 Heggem gir seg i Rosenborgs styre15:00 Kvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00 Tre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48 Politiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30 Tolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16 Trio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38 Tyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36 Vestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35 Bolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14 Platini dømmer VAR nord og ned13:13 Drapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45 Emirates med milliardbestilling fra Airbus12:44 Norske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44 Ungdomsskoleelever rammet av tåregass12:43 Tre smittet av svartedauden i Kina12:07 Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57 Catalonias regionale president forklarte seg i retten11:47 Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58 Tyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57 Norsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52 En person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30 Norske elever får en mer praktisk skole10:24 Betydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17 Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53 Småbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39 Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38 Språkprisen til Kristin Fridtun09:22 Ronaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20 Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08 Togreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11 Selvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09 Demonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10 Fossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40 UEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06 Politiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00 Elvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54 Dette skjedde i natt05:51 Lundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:47 Rouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59 USA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19 Få opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19 Barns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11 Eksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08 Dobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07 Chiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31 Bolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48 Russland vil frigi ukrainske marineskip01:46 Florø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10 Donald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00 NHO mener tariffsystemet må fornyes00:59 Politi stormer universitet i Hongkong00:52 Politiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45 Norsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen
Siste nytt
19:23NorgeTre menn fremstilt for fengsling etter vold på Hadeland i helgen19:04NorgeFrode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55NorgeUføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47Verden– Dronning Elizabeth er den ultimate feminist18:46VerdenOver 100.000 barn internert i USA18:39Helse og livsstilRopstad kunne løftet en viktig debatt – men feilet18:31NorgeForslag om forbud mot machete sendes på høring17:58MotorAvduket i natt: Nå strømmer norske kunder til17:57VerdenTre personer er drept ved Walmart i Oklahoma17:51NorgeFrode Berg vil snakke til pressen tirsdag kveld17:42VerdenKraftig økning i avskogingen i Amazonas17:38SportWADA varsler Russland-dom i desember17:16NorgeMann tiltalt for å ha forsøkt å drepe naboen17:02NorgeStaten ber DNB legge alle fakta om hvitvaskingsskandalen på bordet17:01PengerNHO får ikke Torp-hjelp: – Bussene står som spekkhoggere foran ankomsthallen16:57SportCoop sponser ski-VM fram til 202516:49SportSchumachers kone svarer kritikerne: – Vær så snill, dere må forstå16:33PengerOdd Kalsnes tiltalt for flere brudd på eiendomsmeglerloven16:26VerdenTrump: – Vil vurdere å avgi vitnemål16:25PengerSpansk selskap får milliardkontrakt på E6-utbygging i Trøndelag16:16NorgePST-sjef avhørt om våpenoppbevaring15:46SportAirbnb blir OL-partner – IOC lover miljøgevinst15:44NorgeDød kvinne i Oslo var siktedes mor15:37NorgeJehovas vitner skal fortsatt få statsstøtte15:34VerdenFlere drept i protester i Iran etter kraftig hopp i bensinprisen15:08SportHeggem gir seg i Rosenborgs styre15:00NorgeKvinne skal ha blitt mishandlet med gassbrenner15:00NorgeTre personer siktet for vold på Hadeland i helgen14:48NorgePolitiet slår alarm: 15.000 utlendingssaker ubehandlet14:30SportTolv skiskyttere til verdenscupåpningen i Östersund14:16SportTrio kjemper om å bli årets trener i Eliteserien13:38PengerTyrkisk flyselskap kjøper ti Boeing 737 MAX-fly13:36VerdenVestlige land støtter opposisjonens protester i Georgia13:35VerdenBolivia: Veisperringer fører til mangel på bensin og mat13:14SportPlatini dømmer VAR nord og ned13:13NorgeDrapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45PengerEmirates med milliardbestilling fra Airbus12:44SportNorske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44NorgeUngdomsskoleelever rammet av tåregass12:43VerdenTre smittet av svartedauden i Kina12:07KulturÅpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57PolitikkCatalonias regionale president forklarte seg i retten11:47NorgeVæret skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58VerdenTyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57PengerNorsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52VerdenEn person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30NorgeNorske elever får en mer praktisk skole10:24PengerBetydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17SportCurling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53PolitikkSmåbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39SportLagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38KulturSpråkprisen til Kristin Fridtun09:22SportRonaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20SportJohannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08ReiseTogreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11PengerSelvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09VerdenDemonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10VerdenFossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40SportUEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06VerdenPolitiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00NorgeElvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54NorgeDette skjedde i natt05:51NorgeLundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:47VerdenRouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59VerdenUSA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19NorgeFå opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19VerdenBarns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11VerdenEksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08NorgeDobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07PolitikkChiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31PolitikkBolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48VerdenRussland vil frigi ukrainske marineskip01:46NorgeFlorø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10VerdenDonald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00NorgeNHO mener tariffsystemet må fornyes00:59VerdenPoliti stormer universitet i Hongkong00:52VerdenPolitiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45NorgeNorsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen
Populært