Meny

Elleve terrordømte henrettet i Irak

Irak har henrettet tretten personer, hvorav elleve var dømt for terror, ifølge landets justisdepartement. 

Fangene som ble henrettet, skal blant annet ha stått bak bilbomber, drap på sikkerhetsstyrker og bortføringer, opplyser myndighetene i en uttalelse. Meldingen sier ikke noe om når og hvor angrepene skal ha funnet sted.

Henrettelsene er de første så langt i år. I fjor ble det henrettet elleve personer i landet, ifølge Amnesty International.

Irak har flere ganger fått kritikk fra diplomater og menneskerettighetsaktivister for å bruke terrorlovgivningen til å utstede dødsdommer nesten daglig. Over 20.000 personer er blitt arrestert i Irak løpet av den flere år lange offensiven for å ta tilbake landområder fra ekstremistgruppen IS. Flere av dem er blitt dømt til døden.

Populært