Kina og Japan gjenopptar økonomisk kontakt etter åtte års pause

Japans statsminister Shinzo Abe drar denne uken til Washington for å drøfte handel og Korea-politikk med president Donald Trump. Denne uken møtes også delegasjoner fra Japan og Kina til sine første drøftinger om økonomiske spørsmål på åtte år. Foto: Kim Kyung-Hoon/Pool Photo via AP/NTB scanpix
Japans statsminister Shinzo Abe drar denne uken til Washington for å drøfte handel og Korea-politikk med president Donald Trump. Denne uken møtes også delegasjoner fra Japan og Kina til sine første drøftinger om økonomiske spørsmål på åtte år. Foto: Kim Kyung-Hoon/Pool Photo via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina og Japan har gjenopptatt kontakt om økonomiske spørsmål etter et avbrekk på åtte år, et tegn på gryende tøvær i et forhold som ofte er iskaldt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ledet av sine utenriksministre møttes de to delegasjonene i Tokyo til det som formelt er kalt den fjerde japansk-kinesiske dialogen om økonomiske spørsmål og den første siden 2010.

Kinas utenriksminister Wang Yi sa at de to landene står på startstreken til et nytt forhold som vil fremme den framtidige utvikling i begge land. Han la til at samarbeidet går inn i en ny, viktig fase.

Japan strever for ikke å havne i utkanten av det som skjer i regionen, der det er mest oppmerksomhet rundt det mulige tøværet mellom statene på den koreanske halvøya og Kinas dominerende stilling.

Asias to største økonomier har god grunn til å samarbeide i lys av president Donald Trumps handelsutspill om økende avgifter på varer fra asiatiske land inn til USA.

Japans statsminister Shinzo Abe drar til Washington denne uken for å drøfte handelsspørsmål med Trump. Også det mulige toppmøtet mellom Trump og den nordkoreanske leder Kim Jong-un står på dagsordenen for disse samtalene.