USA innfører nye sanksjoner mot Russland

USAs FN-ambassador Nikki Haley. Foto: AP/Bebeto Matthews
USAs FN-ambassador Nikki Haley. Foto: AP/Bebeto Matthews
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA innfører nye sanksjoner mot Russland etter Syrias antatte kjemiske angrep i Douma, opplyser USAs FN-ambassadør Nikki Haley.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sanksjonene retter seg mot russiske selskaper som forsyner Assad-regimet i Damaskus, sa Haley i et intervju med TV-stasjonen CBS søndag. Noen av de aktuelle selskapene selger utstyr som kan knyttes til kjemiske våpen.

Hun la til at den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin vil komme med en offisiell kunngjøring om de nye sanksjonene mandag.

Tidligere denne måneden innførte USA sanksjoner mot en rekke rike russiske forretningsmenn, selskaper og embetsfolk. Begrunnelsen var at Russland fortsatt okkuperer Krim-halvøya, støtter Assad-regimet og står bak «ondskapsfulle handlinger» flere steder i verden.

Regjeringen i Russland kalte sanksjonene «et angrep» og lovet å slå tilbake.

Sanksjonene som presenteres nå, er ment som en reaksjon på Assad-regjeringens angivelige bruk av kjemiske våpen. Dette var også begrunnelsen for rakettangrepet mot syriske militæranlegg som USA, Storbritannia og Frankrike iverksatte natt til lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Syria og landets allierte Russland har protestert kraftig mot rakettangrepet, men USAs regjering mener det fungerte etter hensikten.

– Jeg tror alle vet at vi har sendt et sterkt budskap, og vi håper at de lytter til det, sa Nikki Haley i intervjuet med CBS.

Les også: Putin velger ord, ikke militær konfrontasjon etter Syria-angrep