Meny

Tragisk bilulykke avslørte pedofil på flukt

Epilepsi var årsaken til påkjøreselen i Copacabana i januar. Men ulykken avslørte en av de skaddes mørke hemmelighet. Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo
Da Daniel Marcos Philips (63) havnet midt i en massiv påkjørsel i Rio de Janeiro, ble hans mørke hemmelighet brått trukket ut i lyset.

I januar i år raste en bil inn i en folkemengde på strandpromenaden på Copacabana i Rio de Janeiro. 15 personer ble skadet og en åtte måneder gammel baby mistet livet som følge av ulykken som skyldtes at sjåføren fikk et epileptisk anfall bak rattet.

Blant de som ble hardest såret, var den 63 år gamle australieren Daniel Marcos Philips. Men da brasilianske myndighetene gikk ham nærmere etter i sømmene, oppdaget de at det ikke forelå noen dokumenter på at han var reist inn i landet. Det skriver T he Australian.

Neste steg ble derfor å ta kontakt med australske myndigheter via Interpool, og dermed kom overraskende og mørke opplysninger til overflaten: Det viser seg nemlig at 63-åringens egentlige navn er Christopher John Gott, en tidligere skolelærer som har vært på flukt fra australske myndigheter i mer enn tjue år.

I 1992 ble han dømt til seks års fengsel for sytten tilfeller av pedofili. Men da han ble løslatt på prøve to år senere, forduftet han fullstendig og har siden klart å holde seg unna.

Les også:   Mysteriet på Gyland: Skrek i timevis, men ingen kom

(Saken fortsetter under)

Femten personer ble skadet i påkjørselen på strandpromenaden i Copacabana i januar i år. Foto: AP/Silvia Izquierdo

Inntil nå. I dag ligger Gott i koma på brasiliansk sykehus etter at han pådro seg alvorlige hodeskader i påkjørselen, og legene gir ingen håp om at han skal kunne våkne igjen. Dermed er det lite trolig at han overføres til australske myndigheter.

– Siden hendelsen i Brasil har vi vært i dialog med internasjonale myndigheter for å undersøke muligheten for å få ham utlevert. Vi vil fortsette å følge med på situasjonen og overveie å handle i forhold til hvordan hans helsemessige tilstand utvikler seg, forteller en talsmann for australsk polti til The Australian.

Les også:   Norske tenåringsjenter pågrepet i Thailand

Populært