Meny

Første rohingya-familie returnert til Myanmar

Dette bildet som er sendt ut av myndighetene i Myanmar, viser angivelig den første rohingya-familien som ble returnert til Myanmar fra en flyktningleir i Bangladesh. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En familie på fem tilhørende den forfulgte rohingya-minoriteten har blitt returnert til Myanmar, tross advarsler fra FN om at det ennå ikke er trygt.

– Fem familiemedlemmer kom tilbake til en repatrieringsleir i byen Taungpyoletwei i Rakhine i dag tidlig, opplyser myanmarske myndigheter.

Familien var blant de rundt 700.000 menneskene fra den muslimske rohingya-minoriteten som flyktet til Bangladesh på grunn av en militær inngripen i delstaten Rakhine i fjor høst.

Tidligere denne uken advarte FN mot en slik retur.

– Forholdene ligger nå ikke til rette for en frivillig, verdig og bærekraftig retur, sa assisterende generalsekretær Ursula Mueller i FNs nødhjelpskontor. FN har betegnet forfølgelsen av rohingyaene som «etnisk rensing».

I november i fjor underskrev Myanmar og Bangladesh en avtale om å begynne å returnere rohingya-flyktninger tilbake til Rakhine-provinsen i Myanmar. Men avtalen har ikke blitt iverksatt, blant annet på grunn av tungt byråkrati.

Bangladeshiske myndigheter toner søndag ned returneringen av rohingya-familien og sier det ikke innebærer noen offisiell start på avtalen.

Det blir ikke opplyst om det er ventet flere returer i dagene som kommer.

Les også: Assad: Er utsatt for løgnkampanje

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært