Første rohingya-familie returnert til Myanmar

Dette bildet som er sendt ut av myndighetene i Myanmar, viser angivelig den første rohingya-familien som ble returnert til Myanmar fra en flyktningleir i Bangladesh. Foto: AP / NTB scanpix
Dette bildet som er sendt ut av myndighetene i Myanmar, viser angivelig den første rohingya-familien som ble returnert til Myanmar fra en flyktningleir i Bangladesh. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En familie på fem tilhørende den forfulgte rohingya-minoriteten har blitt returnert til Myanmar, tross advarsler fra FN om at det ennå ikke er trygt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Fem familiemedlemmer kom tilbake til en repatrieringsleir i byen Taungpyoletwei i Rakhine i dag tidlig, opplyser myanmarske myndigheter.

Familien var blant de rundt 700.000 menneskene fra den muslimske rohingya-minoriteten som flyktet til Bangladesh på grunn av en militær inngripen i delstaten Rakhine i fjor høst.

Tidligere denne uken advarte FN mot en slik retur.

– Forholdene ligger nå ikke til rette for en frivillig, verdig og bærekraftig retur, sa assisterende generalsekretær Ursula Mueller i FNs nødhjelpskontor. FN har betegnet forfølgelsen av rohingyaene som «etnisk rensing».

I november i fjor underskrev Myanmar og Bangladesh en avtale om å begynne å returnere rohingya-flyktninger tilbake til Rakhine-provinsen i Myanmar. Men avtalen har ikke blitt iverksatt, blant annet på grunn av tungt byråkrati.

Bangladeshiske myndigheter toner søndag ned returneringen av rohingya-familien og sier det ikke innebærer noen offisiell start på avtalen.

Det blir ikke opplyst om det er ventet flere returer i dagene som kommer.

Les også: Assad: Er utsatt for løgnkampanje