Meny

Norske tenåringsjenter pågrepet i Thailand

To norske tenåringsjenter er pågrepet for kjøp av narkotika på den thailandske ferieøya Phuket.

Det var nettavisen Thainytt som omtalte pågripelsen, som skjedde torsdag kveld. Jentene skal ha blitt sluppet fri etter å ha betalt om lag 40.000 norske kroner i bot, men de skal ha blitt krevd for ytterligere 120.000 kroner for å få passene sine tilbake.

– Utenrikstjenesten er kjent med at to norske borgere er arrestert i Thailand. Ambassaden i Bangkok er i kontakt med vedkommende og gir konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier kommunikasjonsrådgiver Siri R. Svendsen i Utenriksdepartementet til VG.

De to jentene skal ha kjøpt stoffet «yaba», som er en blanding av metamfetamin og koffein.

Les også:   Presidenten som gir politiet ‘rett til å drepe’

Populært