Solberg: Vi har forståelse for aksjonen i Syria

Statsminister Erna Solberg (H), her i Mexico by, sier hun har forståelse for militæraksjonen i Syria natt til lørdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Statsminister Erna Solberg (H), her i Mexico by, sier hun har forståelse for militæraksjonen i Syria natt til lørdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Erna Solberg (H) sier den amerikansk-fransk-britiske aksjonen mot Syria var et klart signal om at bruk av kjemiske våpen har konsekvenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Enhver bruk av kjemiske våpen er forbudt. Det er sterkt beklagelig at FNs sikkerhetsråd er handlingslammet i spørsmålet om kjemiske våpen i Syria, fordi Russland gjentatte ganger har lagt ned veto, sier Solberg.

I likhet med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sier hun at hun derfor har forståelse for aksjonen, samtidig som hun unngår å si at hun støtter angrepet.

– Frankrike, Storbritannia og USA sin aksjon mot Syria i natt er et klart signal om at bruk av kjemiske våpen har konsekvenser. Fra norsk side har vi forståelse for aksjonen, sier Solberg, som lørdag ettermiddag var på vei hjem fra Mexico.

Les også:

Pentagon: Tilbakeslag for Syrias våpenprogram

Assad: Syria vil kjempe enda mer innbitt mot terrorisme

Trump: Et perfekt gjennomført angrep i Syria - Russland raser

Video
Vis mer

Erna Solberg snakket ut en uke etter aksje-skandalen

Høyre-leder Erna Solberg møtte pressen torsdag en uke etter nyheten om ektemannens Sindre Finnes sine aksjehandler mens hun var statsminister. Solberg møtte opp på både Dagsrevyen og Debatten på NRK.