Meny

Pentagon: Tilbakeslag for Syrias våpenprogram

Pentagons pressetalskvinne Dana White og generalløytnant Kenneth McKenzie. Foto: AFP

Nattens rakettangrep setter Syrias kjemiske våpenprogram tilbake med flere år, opplyser Pentagon.

– Vi er overbevist at vi i betydelig grad har svekket Assad-regimets evne til noensinne å bruke kjemiske våpen igjen, sa pressetalskvinne Dana White på en pressekonferanse i Pentagon lørdag.

På den samme pressekonferansen opplyste generalløytnant Kenneth McKenzie at det ikke har kommet meldinger om at sivile syrere ble drept eller såret i det koordinerte angrepet som ble utført av USA, Storbritannia og Frankrike.

Generalløytnanten sier at det derimot var en større fare for sivilbefolkningen da syriske styrker skjøt opp sine luftvernraketter.

– I alt 105 våpen ble rettet mot tre mål. Det betyr at angrepet var dobbelt så stort som USAs angrep i fjor, da USA også gjengjeldte meldingene om et kjemisk angrep fra Syria mot sivilbefolkningen, sa McKenzie.

Også Russland, som er Syrias nære allierte, har opplyst at ingen liv gikk tapt i lørdagens angrep.

Pressetalskvinne Dana White sa videre at nattens angrep ikke var et forsøk på å fjerne president Bashar al-Assad fra makten.

– Denne operasjonen representerer ikke en endring i USAs Syria-politikk eller er et forsøk på å bli kvitt det syriske regimet, sa White.

Les også: Erdogan: Passende svar til Assad

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært