Pentagon: Tilbakeslag for Syrias våpenprogram

Pentagons pressetalskvinne Dana White og generalløytnant Kenneth McKenzie. Foto: AFP
Pentagons pressetalskvinne Dana White og generalløytnant Kenneth McKenzie. Foto: AFP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nattens rakettangrep setter Syrias kjemiske våpenprogram tilbake med flere år, opplyser Pentagon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er overbevist at vi i betydelig grad har svekket Assad-regimets evne til noensinne å bruke kjemiske våpen igjen, sa pressetalskvinne Dana White på en pressekonferanse i Pentagon lørdag.

På den samme pressekonferansen opplyste generalløytnant Kenneth McKenzie at det ikke har kommet meldinger om at sivile syrere ble drept eller såret i det koordinerte angrepet som ble utført av USA, Storbritannia og Frankrike.

Generalløytnanten sier at det derimot var en større fare for sivilbefolkningen da syriske styrker skjøt opp sine luftvernraketter.

– I alt 105 våpen ble rettet mot tre mål. Det betyr at angrepet var dobbelt så stort som USAs angrep i fjor, da USA også gjengjeldte meldingene om et kjemisk angrep fra Syria mot sivilbefolkningen, sa McKenzie.

Også Russland, som er Syrias nære allierte, har opplyst at ingen liv gikk tapt i lørdagens angrep.

Pressetalskvinne Dana White sa videre at nattens angrep ikke var et forsøk på å fjerne president Bashar al-Assad fra makten.

– Denne operasjonen representerer ikke en endring i USAs Syria-politikk eller er et forsøk på å bli kvitt det syriske regimet, sa White.

Les også: Erdogan: Passende svar til Assad