Meny

Plakater skaper sinne under valgkampen i Irak

En ansatt i et trykkeri i Bagdad printer ut en stor plakat av en av de mange kandidatene som stiller i valget på ny nasjonalforsamling. Valget holdes i mai. Foto: AP / NTB scanpix
Politikere som er kandidater til Iraks nasjonalforsamling, startet lørdag valgkampen, men ikke alle er like glade for metodene.

Det er kommet kraftige reaksjoner etter at valgkamparbeidere rev ned plakater av irakiske krigere som er blitt drept i kamp mot IS, og erstattet dem med bilder av politikere.

Plakatopphengingen begynte ved midnatt lørdag. Over hele landet sprang ivrige frivillige rundt for å sikre seg så gode plasser som mulig for sine valgkampplakater.

– Presis ved midnatt begynte de å rive ned bilder av martyrer for å erstatte dem med plakater av tyver, sier Settar Tourki, en innbygger i Bagdad.

Martyrer refererer til de tusenvis av regjeringssoldatene og militsmedlemmene som er drept under offensiven mot IS.

Også på sosiale medier kom det kraftig kritikk mot de overivrige plakatopphengerne.

– Vi burde brenne valgplakatene av alle disse feigingene og opportunistene, skriver Laith al-Shommari på sin Facebook-profil.

Valget på ny irakisk nasjonalforsamling holdes i mai. Det er det fjerde valget i sitt slag etter at Saddam Hussein ble styrtet i en USA-ledet invasjon i 2003.

Populært