Meny

Opprørere kaller vestlig angrep i Syria en «farse"

Syriske opprørsgrupper sier det vestlige angrepet i Syria er langt fra nok. Foto: Reuters / NTB scanpix.
Syriske opprørsgrupper sier det vestlige angrepet i Syria er langt fra nok, og kaller det en «farse» så lenge president Bashar al-Assad fortsatt har makten.

Det amerikansk-fransk-britiske angrepet skal ha rammet Assads kjemiske våpenlagre, og var en reaksjon på at det syriske regimet angivelig benyttet seg av kjemiske våpen i Douma 7. april. Ifølge lokale redningsarbeidere ble minst 40 sivile drept i det påståtte kjemiske angrepet.

– Å straffe våpenet som ble brukt til en kriminell handling, mens man lar den kriminelle bli ved roret, det er en farse, sier Mohammad Alloush, et høytstående medlem i den ytterliggående islamistgruppen Jaish al-Islam, som inntil nylig kontrollerte Douma.

Les også:   Bred vestlig støtte for angrepet i Syria – Russland raser

Andre opprørsgrupper slår fast at de vestlige angrepene ikke vil hindre Assad i å bruke konvensjonelle våpen mot sivile.

Nasr al-Hariri, leder i den syriske opposisjonsalliansen SNC, sier den syriske presidenten bare vil fortsette å bruke andre dødelige våpen.

– Jeg tror ikke det syriske regimet vil ta risikoen med å bruke kjemiske våpen igjen. De vil i stedet bruke tønnebomber og klasebomber, sier han.

Et annet SNC-medlem, Hadi al-Bahra, sier angrepet sendte en klar melding til Assads regime, men han mener beskjeden ikke var kraftig nok.

– Rakettangrepet i dag sendte kun én beskjed til Assad: «Du kan ikke fortsette å drepe syriske barn med kjemiske våpen, bare bruk konvensjonelle våpen». En skam for menneskeheten, sier han.

Les også:  USA, Frankrike og Storbritannia med felles angrep i Syria

Populært